Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Bayerisch Eisenstein pokračuje testování pro české pendlery

31.10.2020 18:02

Sousední Bavorsko nabízí opět testování na nemoc covid-19 pro české pendlery, tentokrát ale na jiném místě. Nutná je také předchozí rezervace. Jinak je testování opět zdarma.

eisenstein07

Odběrové místo bude tentokrát u Arberlandhalle. „Od pondělí 2. listopadu se mohou pendleři opět nechat testovat na covid-19,“ potvrzuje zemská radní Rita Röhrl. Denní kapacita bude 450 testů. Kromě českých pendlerů se tady mohou nechat otestovat i místní obyvatelé.

Zřízení testovací stanice zadal okres Regen, a to firmě IMS záchranná služba GmbH. Čeští pendleři totiž mají nyní povinnost v Německu mít testy a vedení okresu Regen jim tak pomáhá tuto povinnost splnit.

S přípravou testovací stanice se začalo v pátek 30. října, pro testování se připravuje kontejner před halou. Registrace bude prováděna přímo v hale. Arberlandhalle najdou lidé kousek od hraničního přechodu. „Pendleři mohou zaparkovat svá auta na parkovišti u bývalého bazénu a dále dojdou pěšky cca 100 m k hale,“ vysvětluje Röhrl.  

Němci už testování zdarma nabízeli pro české pendlery v předchozích týdnech, a to v testovací stanici na parkovišti bývalého bazénu. To ale bylo prováděno bez předchozí rezervace.

Oproti dřívějšímu testování v mobilních stanicích je zde nutná předchozí rezervace na stránkách IMS, která bude dostupná v českém jazyce.

Rezervace: www.ims-rettungsdienst.de/eisenstein. Stránka bude spuštěna nejpozději v sobotu 31. října večer ve 20 hodin.

Odběrové místo v Bayerisch Eisenstein bude uvedeno do provozu v pondělí 2. listopadu ve 12 hodin, poté se zde bude testovat každý všední den od 10 hodin do 18 hodin.

Další odběrové místo zřídil okres Regen přímo v Regenu v Tierzuchthalle. I zde je nutná předchozí rezervace termínu. Objednat se můžete online na www.ims-rettungsdienst.de/regen. Pokud si termín rezervujete na internetu, měli byste také rovnou vyplnit registrační formulář, který naleznete na https://covidtestbayern.sampletracker.eu/. Vygenerovaný QR-kód, který vám přijde do e-mailu, pak uložený v telefonu nebo vytištěný na papíře ukážete přímo na odběrovém místě. Ušetří se tím čekací doba.

ilustrační foto

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství