Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

V Horšovském Týně probíhá modernizace městského kina. Proč se práce protahují?

02.02.2023 8:04

Kino v Horšovském Týně prochází modernizací. Kromě nových podlah a světel čekají na návštěvníky nové, pohodlné sedačky. Práce na modernizaci kina se ale protahují. Může za to špatný stav podlahy v sálu.

Kino Horšovský Týn_0123_kinohorsovskytyn

„Projekt „Modernizace kinosálu Horšovský Týn“, který je podpořen dotací ze Státního fondu kinematografie, spočívá v nahrazení stávajících sedadel novými sklopnými sedadly se sametovým čalouněním. Dojde i ke zvýšení rozteče područek sedadel, tím se maximální počet sedaček v řadě sníží na 18 a celkově dochází k mírnému snížení kapacity sálu z 377 na 328 sedadel,“ uvedla Leona Císlerová z Městského kulturního zařízení Horšovský Týn.

Počet sedaček se sice sníží, ale komfort diváků by se měl zvýšit. „Zvýší se především komfort diváků, ale i situace z pohledu požární bezpečnosti. Součástí projektu je nová podlahová krytina a rekonstrukce již nevyhovujícího nouzového schodišťového osvětlení,“ popisuje Leona Císlerová.

Hotovo mělo být do konce roku 2022, nejpozději do konce ledna 2023. „Při demontáži sedaček a následně po odstranění linolea se zjistilo, že značná část latí v betonu, do kterých byly ukotveny sedačky před téměř 40 lety, je poškozená hnilobou a drolí se. Aby se předešlo riziku do budoucna, musí se odstranit všechny dřevěné části. Bohužel kvůli těmto komplikacím dochází k prodloužení uzavření kina ještě po dobu měsíce února,“ uvedla Leona Císlerová z Městského kulturního zařízení Horšovský Týn.

Foto ilustrační kinohorsovskytyn.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT