Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Nemáte vánoční dárek? Zkuste knihy o Plzni a Šumavě!

18.12.2010 9:23

Možná ještě nemáte vánoční dárky a co je horší ani nevíte co pořídit. Radost můžete udělat dobrou knihou. Zkuste potěšit například knihou o Plzni s netradičními záběry nebo publikací plnou fotografií z krásné Šumavy.

plzen znama i neznama200
obal vaiz-maléobal vrcholy-maléobalka Patrani-maléobalka pohady-maléobalka zajímavosti_x-maléplzen znama i neznama200

Plzeňské vydavatelství Starý most připravilo i na letošní Vánoce nové knihy s regionální tématikou. "Reprezentativní
fotografická publikace Plzeň známá neznámá přináší aktuální záběry známých plzeňských míst a lokalit z netradičních úhlů a perspektiv,"
říká jeden z autorů Zdeněk Hůrka o nové knize. Zachyceny jsou tu kromě městské architektury také okamžiky slavností, oslav a kulturních akcí v západočeské metropoli. Plzeňský fotograf Zdeněk Vaiz fotil město z netradičních míst – střech domů, věží kostelů nebo pivovarské věže.

Pro děti je vhodným dárkem kniha z pohádkového prostředí Anděl na velbloudu aneb plzeňské pohádky. Osmnáct pohádek zavede malé i velké čtenáře na výlet do historie města, do doby, kdy v městských hradbách kromě Plzeňanů běžně žili čerti, vodníci, trpaslíci i kouzelné bylinkářky. "Každá pohádka je situována do konkrétní plzeňské lokality a měla by dětské čtenáře nenásilně vtáhnout do slavné a dlouhé historie města," uvádí Zdeněk Hůrka.

Pro milovníky Šumavy, krásné přírody a turistiky vydavatelství doporučuje titul s názvem Tajemství šumavských vrcholů. Kromě nádherných fotek Jaroslava Vogeltanze čtenář ocení hlavně fakta o 24 nejznámějších vrcholech. Ty jsou doplněné o geografické údaje, legendy, pověsti a turistické zajímavosti. Fotografie ze současnosti jsou doplněné o historické snímky a dobové pohlednice. Čtenář tu najde i popisy současných cest na vrcholy, které zpracoval předseda Klubu českých turistů Jan Stráský.

V letošním roce přišly na trh ještě dvě další publikace z vydavatelství Starý most. Jsou to Toulky zaniklou Plzní a 100 zajímavostí ze staré Šumavy. Pokud Vás knihy zaujaly, můžete si je zakoupit přímo u autorů na Vánočních trzích v Plzni. Tady až do 22. prosince najdete stánek vydavatelství, kde veškeré publikace zakoupíte třeba i s věnováním autorů....

A na závěr ještě jeden tip! S QAPem můžete knihy vyhrát! Stačí poslat odpověď na jednoduchou otázku a třeba se právě na Vás usměje štěstí!

Soutěžte zde!!!

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství