Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

"Vejce" je odhalené! Socha i Nové divadlo mají nátěr proti sprejerům, FOTKY

24.07.2014 14:57

Socha vejce před budovou Nového divadla v Plzni je oproti očekávání odhalená dřív. Důvod je jasný. Socha i divadlo včetně bublinkové opony dostaly nátěr proti sprejerům. Podívejte se na aktuální fotky!

Socha vejce dostala nátěr_foto_QAP (2)
Socha vejce dostala nátěr_foto_QAPSocha vejce dostala nátěr_foto_QAP (2)Socha vejce dostala nátěr_foto_QAP (3)Socha vejce dostala nátěr_foto_QAP (4)Socha vejce dostala nátěr_foto_QAP (5)Socha vejce dostala nátěr_foto_QAP (6)Socha vejce dostala nátěr_foto_QAP (7)Socha vejce dostala nátěr_foto_QAP (8)

Socha oblázku nebo vejce, jak ji také někteří označují, před Novým divadlem už se ukázala veřejnosti v celé své kráse. I když původně měla být socha zahalená až do posledních dnů před otevřením divadla, všechno je jinak. Dostala totiž speciální nátěr a je tak chráněná proti sprejerům.

S několikatýdenním předstihem mohou už obyvatelé Plzně obdivovat netradiční sochu před Novým divadlem na Jízdecké. Zahalená socha se na nádoří u divadla objevila před pár dny. To ji ovšem zakrývala plenta a vypadalo to, že to tak bude až do samotného otevření (podrobnosti čtěte v článku zde).

Ve čtvrtek dopoledne ale sochu čekalo ne úplně slavnostní odhalení. "Socha se odhalila kvůli provádění nátěru proti sprejerům," vysvětlil QAPu koordinátor stavby Jaroslav Möller. "Pravděpdoobně už se tak ani zahalovat znovu nebude."

Ochranný nátěr proti sprejerům už má i samotné divadlo...

Proti sprejerům už je chráněné také přímo divadlo. "Ochranný nátěr má i fasáda Nového divadla, včetně té oranžové. Ochranu má také bublinková opona v přední části budovy. Na té teď navíc probíhají drobné oprav, asi na třech místech z ní trčely dráty," dodal Jaroslav Möller.

O tom, co vlastně socha představuje, řada lidí spekuluje. Nicméně i když už se vžilo pojmenování vejce, záměrem bylo vytvoření oblázku. Socha váží neuvěřitelných 20 tun a v rámci rozpočtu divadla vyšla na víc jak 6 milionů. Nové divadlo už skutečně spěje ke svému otevření. To je stále naplánováno na 2. září a termín bude dodržený.

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT