Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

01.06.2024 18:21

Plzeňská muzejní noc nalákala davy lidí - FOTKY

Již 20. ročník Plzeňské muzejní noci nabídl v pátek 31. května veřejnosti nahlédnout nejen do muzeí netradičním způsobem. Připraven byl bohatý program. Podívejte se na FOTKY.

Vánoční strom na plzeňském náměstí bude už brzy minulostí stejně jako výzdoba!

07.01.2014 17:38

Svátky jsou definitivně pryč a brzy nám už Vánoce nebude připomínat ani vánoční strom na náměstí Republiky ani výzdoba v dalších ulicích Plzně včetně historického centra.

SDC15314

Také v Plzni se definitivně rozloučíme s vánočními svátky. Zatím nám je stále ještě připomíná výzdoba v plzeňských ulicích včetně rozsvícených stromů. Ty ještě v úterý svítily například na náměstí v centru Plzně nebo v Liticích. To by se ovšem mělo už do konce týdne změnit. Naopak třeba v Plzni na Lochotíně se už rozsvíceným stromkem nebo vánoční výzdobou nepokocháte...

Do konce týdne, tedy do 12. ledna, by měl být odvezen a zlikvidován i 14metrový smrk ztepilý z Plzně-Bolevce, který zdobí náměstí Republiky už od 1. prosince, kdy se dočkal slavnostního rozsvícení. Více zde.

,,Vánoční strom bude z náměstí odstraněn do konce tohoto týdne, bude seštěpkován a spálen v plzeňské teplárně," potvrdil QAPU šéf Správy veřejného statku města Plzně Milan Sterly.

Minulostí bude co nevidět i další výzdoba v ulicích Plzně. ,,Vánoční osvětlení se začne odstraňovat nejdříve z vánočního stromu a potom postupně i z ulic. V průběhu příštího týdne by mělo být odstraněno všechno," doplnil ředitel Milan Sterly. Stromky se začnou sklízet a likvidovat i v jednotlivých plzeňských obvodech s výjimkou Doubravky, kde se tradičně zdobí živý strom.

Vánočních stromků se už začíná zbavovat i většina plzeňských domácností.

Například centrální plzeňský obvod stejně jako v předchozích letech lidem pomůže a o úklid a likvidaci stromků se postará. „Občané našeho obvodu mohou nechat vánoční stromky vedle kontejnerů na komunální odpad, odkud je budou úklidové firmy během ledna, února a března dvakrát týdně, vždy v úterý a v pátek, odvážet," upřesňuje místostarosta MO Plzeň 3 Radislav Neubauer. I v tomto případě stromky zamíří do Plzeňské teplárenské, kde budou ekologicky zlikvidovány a energeticky zužitkovány.

FOTO:Ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství