QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Vážná dopravní nehoda u Horní Lukavice. Pro motorkáře letěl vrtulník

03.06.2023 14:36     03.06.2023 17:16

V sobotu 3. června došlo po druhé hodině odpolední k vážné dopravní nehodě motorkáře. Pro zraněného muže letěl vrtulník.

 
vrtulník_ilustrační_QAP

K vážné dopravní nehodě motocyklu došlo na silnici č. 27 za obcí Horní Lukavice. Nehoda dvou osobních automobilů a motorky si vyžádala vážná zranění.

Pro zraněného motorkáře letěl vrtulník. “LZS transportuje cca padesátiletého řidiče motocyklu s těžkým zraněním na Emergency Plzeň,” informoval Vítězslav Sladký, mluvčí záchranné služby. Záchranáři transportují z místa nehody i spolujezdkyni. “Pozemní cestou pak transportují záchranáři těžce zraněnou spolujezdkyni. V tuto chvíli pacienti nejsou v přímém ohrožení života,” dodal mluvčí.

AKTUALIZACE:

"Řidička (ročník 1995) vozidla VW Golf jela po silnici číslo I/27 ve směru na Přeštice, kdy za křižovatkou na obec Dolní Lukavice přejela do protisměru a střetla se s protijedoucím vozidlem Skoda Octavia a následně s motocyklem, který jel na Plzeň (řidič cizinec ročník 1958)," popsala nehodu Michaela Raindlová, mluvčí policie.
 
Příčina nehody je v šetření. "Alkohol byl u řidičů negativní, u řidiče motocyklu byl nařízen odběr krve, jelikož vzhledem ke zranění nebylo možné provést dechovou zkoušku," dodala mluvčí.
 

Foto ilustrační QAP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT