QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Vážná dopravní nehoda u Horní Lukavice. Pro motorkáře letěl vrtulník

03.06.2023 14:36     03.06.2023 17:16

V sobotu 3. června došlo po druhé hodině odpolední k vážné dopravní nehodě motorkáře. Pro zraněného muže letěl vrtulník.

 
vrtulník_ilustrační_QAP

K vážné dopravní nehodě motocyklu došlo na silnici č. 27 za obcí Horní Lukavice. Nehoda dvou osobních automobilů a motorky si vyžádala vážná zranění.

Pro zraněného motorkáře letěl vrtulník. “LZS transportuje cca padesátiletého řidiče motocyklu s těžkým zraněním na Emergency Plzeň,” informoval Vítězslav Sladký, mluvčí záchranné služby. Záchranáři transportují z místa nehody i spolujezdkyni. “Pozemní cestou pak transportují záchranáři těžce zraněnou spolujezdkyni. V tuto chvíli pacienti nejsou v přímém ohrožení života,” dodal mluvčí.

AKTUALIZACE:

"Řidička (ročník 1995) vozidla VW Golf jela po silnici číslo I/27 ve směru na Přeštice, kdy za křižovatkou na obec Dolní Lukavice přejela do protisměru a střetla se s protijedoucím vozidlem Skoda Octavia a následně s motocyklem, který jel na Plzeň (řidič cizinec ročník 1958)," popsala nehodu Michaela Raindlová, mluvčí policie.
 
Příčina nehody je v šetření. "Alkohol byl u řidičů negativní, u řidiče motocyklu byl nařízen odběr krve, jelikož vzhledem ke zranění nebylo možné provést dechovou zkoušku," dodala mluvčí.
 

Foto ilustrační QAP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24