Ve Frymburku zkolaboval muž, zasahovali záchranáři i Horská služba

22.01.2012 11:02

Plné ruce práce měla v sobotu 21. ledna Horská služba Šumava. Ve Frymburku se společně se záchranáři pokoušeli její pracovníci přivézt k vědomí muže, který zkolaboval, bohužel bez úspěchu.

220px-HS_logo-CMYK.svg

V sobotu 21. ledna zkolaboval ve Frymburku muž. Horská služba kontaktovala neprodleně prostřednictvím linky 155 zdravotnický personál s tím, že potřebuje kvalifikovanou pomoc u zkolabovaného.

"Byl jsem v tu chvíli nejbližší záchranář, který mohl pomoci. Ihned jsem tedy vzal laický defibrilátor a vyrazil do Frymburku. Mezitím se na místě snažili muže přivést k vědomí kolemjdoucí, ale zatím bez výsledku," uvedl k události Aleš Fejfar, zasahující člen Horské služby ze stanice v Kramolíně.

Fejfar ihned po příjezdu zahájil resuscitaci pomocí defibrilátoru, v níž pokračoval dvacet minut a to až do příjezdu přivolané sanitky. Při dalších oživovacích pokusech pak člen Horské služby asistoval přítomnému lékaři.

Lékař posléze muže v bezvědomí napojil na elektrokardiograf a po chvíli marných pokusů byl nucen konstatovat smrt.

"Naši záchranáři nezasahují jen v na sjezdovkách či v nepřístupných horách. Velmi dobře spolupracujeme se záchrankou, a protože jsme kvalitně vyškoleni, pomáháme v oblasti Šumavy všude, kde je potřeba," uvedl Michal Janďura, náčelník Horské služby Šumava.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte_copy