Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

19.05.2024 16:02

Bouralo se na dálnici D5, auto narazilo do svodidel na km 114 ve směru na Prahu. Jeden pruh je neprůjezdný.

Další nehoda je u Chotíkova na silnici 20, střetla se dvě auta. Nehoda je bez zranění

První prázdninové dny si policisté posvítili na řidiče v Plzeňském kraji. Jaký byl nejčastější prohřešek?

06.07.2023 17:05

Policisté v Plzeňském kraji si první prázdninový víkend posvítili na řidiče. Celkem zkontrolovali přes 1300 vozidel, jak kontrola dopadla?

6

 “Dopravní policisté Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje zkontrolovali během víkendu celkem 1316 vozidel a zjistili celkem 321 přestupků. Přestupkové jednání řidičů vyřešili policisté v 299 případech příkazem na místě v celkové částce 160 tisíc korun a 22 přestupků oznámili k projednání místně příslušnému správnímu orgánu,” informovala mluvčí policie Eva Červenková.

Nejčastěji zjištěným přestupkem bylo překročení rychlosti. “Devětaosmdesát řidičů šláplo na plynový pedál ve větší míře a překročili stanovenou rychlost v daném úseku. Druhým nejčastějším přestupkem bylo v 48 případech použití vozidla, které mělo nevyhovující technický stav. Policisté dále odhalili 27 řidičů, kteří nebyli za jízdy připoutáni bezpečnostním pásem, 26 řidičů jelo po dálnici bez zaplacení dálničního poplatku a telefon při jízdě drželo 14 řidičů,” vyčíslila mluvčí.

“Policisté odhalili pět řidičů, kteří usedli za volant pod vlivem návykových látek, tři z nich nadýchali alkohol v přestupkové rovině a dvěma řidičům vyšel pozitivní test na omamné a psychotropní látky,” dodala Eva Červenková.

Foto ilustrační PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT