Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Region opět objíždí podvodníci! Pozor na podomní opravy střech a okapů

30.04.2018 18:39

Podvodníci v regionu jsou znovu při chuti. Policie aktuálně varuje před cizinci, kteří majitelům rodinných domů nabízí opravy střech a okapů. Oběti objíždí v autě a dodávce.

foto-qap-cz (37)

Region už opět objíždí podvodníci s nabídkou nejrůznějších oprav. Momentálně nabízí opravy střech a okapů. S podobnou fintou přitom vyrukovali už před časem. Teď policie na Rokycansku řeší další případ.

"Dne 23. dubna letošního roku přijela k rodinnému domu v obci Lhota pod Radčem vozidla značky Audi stříbrné barvy a dodávka barvy modré, ze kterého vystoupili cizinci, kteří nabízeli seniorům u domu opravu střechy a okapů. Poškozený neznámé osoby pozval na svůj pozemek a začali se domlouvat na ceně. Ačkoliv byli domluveni na částku za odvedenou práci, cizinci ji neustále navyšovali a z původních třistapadesáti korun za metr chtěli účtovat pak téměř osm set korun," říká mluvčí policie Hana Kroftová.

Jenomže ani tím to neskončilo. Podvodníci se vyinkasovali peníze, nicmén na samotnou práci už nedošlo. Policie celou záležitost šetří jako podvod.

V souvislosti s případy policie varuje, že podvodníci mohou dál úřadovat a navíc i obětí už bude nejspíš víc, ačkoliv se zatím například neozvaly. "Policisté apelují na starší spoluobčany a také na jejich rodinné příslušníky, aby své blízké opakovaně upozorňovali na možná rizika ohledně podvodů a krádeží na seniorech," dodává policejní mluvčí.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
EUC
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT