Policie vzala bary útokem! V síti skončilo pět teenagerů pod vlivem

29.02.2016 14:55

Policisté i se psovody se vydali na kontroly spojené s podáváním alkoholu mladistvým. Zaměřili se i na držení drog. V rukou jim skončili opilí teenageři...

Kontroly v hernách a nonstopech na Doubravce v Plzni.

Policisté vyrazili tentokrát do terénu v Klatovech. Opatření proběhlo v pátek v pouhých dvou podnicích, a i tak policisté odhalili náctileté pod vlivem alkoholu. Do akce šli i psovodi.

Další opatření po delší době proběhlo tentokrát v Klatovech. "V souvislosti s tímto opatřením se uskutečnila i kontrola na držení omamných a psychotropních látek. Do akce byli zapojeni policisté z obvodního oddělení a policejní psovod se služebním psem. Při akci policisté kontrolovali dvě restauračních zařízení v Klatovech a zjišťovali, zda nejsou osobám mladším 18 let podávány alkoholické nápoje. V rámci akce zjistili pět mladistvých osob, u kterých byla dechová zkouška s výsledkem měření od 0,11 do 0,53 promile alkoholu," shrnuje výsledky kontrol mluvčí policie Dana Ladmanová.

Vzhledem k tomu, že se policisté zaměřovali během akce i na držení drog, kontrolám neušli ani náhodně natipovaní lidé v blízkosti podniků. Právě na to doplatila dvojice mužů, u kterých policisté přece jen nakonec nějaké drogy našli. "U jednoho baru byli kontrolováni dva muži, kteří měli u sebe látku konopí a držení bylo vyřízeno na místě blokovou pokutou," doplnila policejní mluvčí.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT