02.05.2024 14:10
Jak omezí Slavnosti svobody provoz v Plzni? Přinášíme informace
Od pátku 3. do pondělí 6. května se konají v Plzni Slavnosti svobody. V centru města bude omezený provoz.
02.05.2024 14:10
Od pátku 3. do pondělí 6. května se konají v Plzni Slavnosti svobody. V centru města bude omezený provoz.
02.05.2024 11:05
V Černicích se chystá rozšíření stávajícího sportovního areálu. Osmý městský obvod tam ve spolupráci s městem Plzeň plánuje stavbu fotbalového a dvou víceúčelových hřišť.
01.05.2024 10:19
14. ročník soutěže Regionální potravina Plzeňského kraje je tady! Vyrábíte-li kvalitní regionální potraviny z lokálních surovin, můžete se přihlásit.
Vyrábíte kvalitní potraviny z regionálních surovin? Jste malý nebo střední podnik? Chcete získat prestižní potravinářskou značku a zviditelnit se na trhu? Přihlaste své výrobky do soutěže Regionální potravina Plzeňského kraje.
Soutěž organizuje Ministerstvo zemědělství ČR ve spolupráci se Státním zemědělským intervenčním fondem již čtrnáctým rokem na podporu regionálních producentů. Vyhlašovatelem soutěže v kraji v letech 2023/24 je Úhlava, o.p.s. ve spolupráci s Místní akční skupinou Pošumaví, z.s. za podpory Plzeňského kraje.
Co získá vítěz soutěže? Prestižní potravinářskou značku udílenou na 4 roky, publicitu, propagační materiály, prezentaci na 15 akcích v kraji, významných veletrzích v ČR i zahraničí nebo prezentaci v populárních pořadech jako např. Kluci v akci, Herbář…
Přihlášky pro maximálně 5 výrobků (v každé kategorii) je možné zasílat do 28. dubna na adresu Úhlava, o.p.s., Plánická 174, Klatovy nebo elektronicky na regionalnipotravina@uhlava.cz.
Vítězové budou známi 10. května, kdy zasedne komise.
Veškeré potřebné dokumenty a další informace k soutěži naleznete ZDE.
Soutěžní kategorie:
1. Masné výrobky tepelně opracované
2. Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy
3. Sýry včetně tvarohu
4. Mléčné výrobky ostatní
5. Pekařské výrobky včetně těstovin
6. Cukrářské výrobky včetně cukrovinek
7. Alkoholické a nealkoholické nápoje (s výjimkou vína)
8. Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě
9. Ostatní
S vyplněním přihlášek Vám rádi koordinátoři pomohou.
Kontaktní osoby:
Ing. Helena Hnojská, 724 734 957, regionalnipotravina@uhlava.cz; hnojska@uhlava.cz
Ing. Ivo Šašek, 774 411 095, regionalnipotravina@uhlava.cz
foto: ilustrační