Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Záchrana dělníka na Kvildě! Na Šumavu zamířil vrtulník - FOTKY

16.04.2019 18:12     16.04.2019 18:19

Pád muže z lešení si vyžádal zásah záchranářů na Kvildě. Pacient utrpěl vážná zranění, krvácel z tepny.

1
234

Vrtulník dnes odpoledne letěl na Kvildu. Členové horské služby tady poskytli první pomoc těžce zraněnému muži, který spadl z lešení.

Horskou službu kontaktovala zdravotnická záchranná služba. "Podle předaných informací spadl nedaleko naší služebny na Kvildě při stavbě domu muž středního věku z lešení. Vzhledem k vzdálenosti jsme byli na místě v podstatě ihned a zjistili, že pán spadl z výšky obličejem přímo na kámen,“ uvádí zasahující člen horské služby Josef Tischler.

Pacient si při silném úderu rozsekl čelo a krvácel z tepny. "Okamžitě jsme se snažili zastavit prudké krvácení tlakovým obvazem. Než dorazil sanitní vůz z Modravy, nasadili jsme jich několik vrstev, ale nakonec se nám podařilo tok krve zastavit. Kromě toho měl muž několik drobnějších poranění, které jsem obvázali," dodává Josef Tischler s tím, že na místo také zamířil vrtulník Letecké záchranné služby Armády ČR z Bechyně.

Helikpotéra dosedla na pevnou plochu mezi stanicí  horské služby  a domem, u kterého se nehoda odehrála. "Lékař LZS si pacienta poté ve stabilizovaném stavu převzal. Podle našich informací pak posádka zraněného muže transportovala k dalšímu ošetření do Českých Budějovic," sděluje Michal Janďura, náčelník Horské služby Šumava. Dodal, že dnešní zásah je jedním z těch, které horská služba běžně v rámci Integrovaného záchranného systému provádí mimo sjezdové tratě, a to vzhledem ke krátkému dojezdovému času.

FOTO: Horská služba Šumava

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT