QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Začíná další etapa opravy Koterovské v Plzni. Pozor na uzavírky od pondělí 4. března!

02.03.2024 8:17

3. etapa rozsáhlé rekonstrukce Koterovské třídy v Plzni na Slovanech začíná a přinese velká omezení nejen pro řidiče, ale i cestující MHD. Koterovská bude od 4. března obousměrně uzavřena v úseku od kruhového objezdu v Částkově ulici až po ulici Sladkovského.

Koterovská rekonstrukce_1123_QAP (8)

Aktuální detailní informace k uzavírce Koterovské od 4. března 2024 najdete ZDE.

Rozsáhlá rekonstrukce tramvajové trati, zastávek, komunikace i chodníků a inženýrských sítí v Koterovské ulici na Slovanech odstartovala v roce 2023. První fáze rekonstrukce začala tzv. nultou etapou ve středu 27. září loňského roku. Celá stavba je naplánovaná do konce roku 2024.

Rekonstrukce celkově zahrnuje úsek o délce 927 metrů a týká se nejen tramvajové tratě, ale i chodníků, komunikace, inženýrských sítí, světelné signalizace, veřejného osvětlení apod. Město Plzeň do kompletní rekonstrukce investuje téměř čtvrt miliardy korun včetně DPH.

Stavba je rozdělena na dvě části. V minulém roce byl opravován opravován úsek Koterovské od OC Galerie Slovany včetně okružní křižovatky až na náměstí Generála Píky. První část rekonstrukce (zahrnující 1. a 2. etapu) tramvajové trati skončila dle harmonogramu v pátek 15. prosince 2023. Psali jsme ZDE.

Letos rozsáhlá rekonstrukce pokračuje od náměstí Generála Píky až ke křižovatce se Sladkovského ulicí. Jde o 3. a 4. etapu stavby. „Opraví se další úsek tramvajové trati včetně nástupišť, komunikace, chodníky i veškeré inženýrské sítě, tedy veřejné osvětlení, světelná signalizace, kanalizace či vodovod,“ uvedl náměstek primátora Pavel Bosák.

foto: QAP.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT