Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Na univerzitě otevřela své vývojové centrum společnost Witte Automotive

18.03.2015 18:27

Stovka konstruktérů, techniků jakosti a zkušebních techniků bude působit v nové kanceláři, kterou si zřídila společnosti Witte Automotive přímo v prostorách Fakulty strojní  Západočeské univerzity.

univ_celek_II

V prostorách Fakulty strojní  Západočeské univerzity v Plzni otevřela ve středu 18. března svoji vývojovou kancelář společnost Witte Automotive z Nejdku. Její umístění přímo v budově fakulty tak umožní propojit společné výzkumné programy obou institucí.

V nové kanceláři bude až stovka konstruktérů, techniků jakosti a zkušebních techniků vyvíjet produkty pro auta budoucnosti. Mezi klíčové projekty v Plzni patří vývoj zamykacích systémů, například kapotových zámků, zámků pátých dveří a víka a zámků opěradel zadních sedaček.  

Aktuální jednání mezi vedením fakulty a společností Witte Automotive směřují k získání zakázek smluvního výzkumu pro fakultní výzkumné centrum RTI – Regionální technologický institut, zejména v oblasti virtuálního prototypování a optimalizace výrobních procesů. Společnost Witte plánuje spolupracovat rovněž s ostatními výzkumnými centry ZČU: Regionálním inovačním centrem elektrotechniky a centrem Nové technologie pro informační společnost. Umístění vývojové kanceláře v srdci univerzitního kampusu, který je sídlem všech tří technických fakult ZČU, tak bude mít za následek pozitivní efekt pro celou univerzitu v oblasti vývoje, výzkumu a podpory výuky.

"Věřím, že neformální propojení vývojových týmu ZČU a Witte přinese nová technická řešení a zároveň umožní posílit spojitost výuky s praxí. Witte představuje velmi silného partnera v oblasti automobilového průmyslu s přesahem do celého světa," uvedl prorektor ZČU pro rozvoj a vnější vztahy Vladimír Duchek.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství