První etapa revitalizace významného parku v Rokycanech začíná

03.10.2022 9:24

Husovy sady (Stráň) a Kalvárie o rozloze 23 hektarů, přírodní památka a významné paleontologické naleziště projde rozsáhlou obnovou. První etapa revitalizace začíná a bude trvat asi 18 měsíců.

Na Stráni

„První etapa revitalizace potrvá asi rok a půl a vyjde na necelých 20 milionů korun. Etapa zahrnuje komunikace a zpevněné plochy, velkou lávku přes rokli u hřbitova, malou lávku nad koupalištěm u ulice Nad Strání a lávku pod vyhlídkou nad fotbalovým stadionem,“ uvedlo město Rokycany.

Husovy sady (Stráň) a Kalvárie

  • nacházejí se na území přírodní památky nazvané „Rokycanská stráň“.
  • posláním této přírodní památky je zabezpečení nalezišť zkamenělin klabavského a šáreckého souvrství českého ordoviku a jejich ochrana před neodborně prováděným sběrem

V parku přibydou zídky u vstupů do Husových sadů nebo zábradlí na vyhlídce. Chybět nebudou ani nové lavičky nebo informační tabule. „Počítá se také s přemístěním prvního zastavení Křížové cesty na Kalvárii. Pokud zastupitelé schválí rozpočet na následující roky, měly by se na Stráni objevit také nové fitness prvky, hřiště pro psy, altán a několik dětských hřišť. Ta budou sloužit například pro míčové hry nebo nabídnou různé dřevěné prvky,“ informovalo vedení Rokycan.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT