Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

23.05.2024 13:58

Pozor! Dálnice D5 - 78.2km na trase Rozvadov - Praha dočasně uzavřena

Odstavený porouchaný kamion. Odklon na exitu89.

Pospíšil končí na ZČU. Tvrdí nepravdy o mně i univerzitě, říká děkan Růžička

04.02.2011 12:07

Ministr Jiří Pospíšil skončil v kolegiu děkana na právech ZČU. V televizním přenosu na ČT24 uvedl několik informací, které se podle děkana právnické fakulty Růžičky nezakládají na pravdě. QAP zjišťoval pravý stav věci přímo u děkana práv.

děkan K. Růžička

Děkan právnické fakulty ZČU v Plzni se tvrdě ohrazuje proti informacím, které uvedl ministr Jiří Pospíšil o něm i univerzitě v pořadu na ČT 24. QAP zjišťoval, jak to je u děkana Růžičky osobně.

Na veřejnost proniklo několik informací, které jsou podle děkana plzeňských práv Květoslava Růžičky nepravdivé. Uvedl je současný ministr spravedlonosti Jiří Pospíšil, který odstoupil z kolegia děkana na ZČU. Jiné informace jsou od místních nejmenovaných novinářů.

Děkan Růžička vzal zpět na práva 300 studentů

"Tato informace není pravdivá, zpět jsem vzal 70 studentů. Toto číslo ano není skutečné, tolik studentů ani nepožádalo o přijetí zpět na fakultu," upřesnil děkan Květoslav Růžička. O přijetí zpět požádalo asi 170 studentů. Růžička také uvedl, že proděkan Bezouška před časem řekl, že děkan má právo vzít zpět všechny studenty. "Nyní mi to vyčítá, když jsem některé z nich vzal zpět," konstatoval děkan práv.

Jiří Pospíšil odstoupil z kolegia proto, že nesouhlasil s činností děkana Růžičky

Ano toto tvrzení není pravdivé, alespoň z pohledu univerzity. "V rezignačním dopise neuvedlpro svůj krok  Jiří Pospíšil žádné důvody. Ty se pak později objevily až v tisku," vysvětluje postoj ZČU k tomuto názoru její mluvčí Kamila Kvapilová. "Jiří Pospíšil se kolegia zúčastnil naposledy 12. ledna, kdy žádné výhrady vůči vedení neuvedl," dodala Kvapilová s tím, že do dnešního dne také nikdo další z kolegia děkana či vědecké rady fakulty neodstoupil.

Je nevhodné, že děkan Růžička přijímá nové učitele na fakultu

Každé vedení fakulty má právo na to, přijímat nové posily do řad kantorů, ale děkan práv podle některých nejedná dobře, když toto čin. "Toto je bežná praxe. Nikde nikdo ovšem nenapsal, že 3 dny před volbou děkana byly podepsány 3 smlouvy na nové posily," upřesňuje Růžička praktiky minulého vedení fakulty.

Děkan Růžička zrušil soudní řízení o zrušení pracovního poměru s bývalým pracovníkem univerzity Tomažičem

"Právník pana Tomažiče nám poslal návrh dohody, kterou vypracoval. Ale já jsem ji odmítl a univerzitě jsem tuto dohodu nedoporučil," vysvětluje Růžička. ZČU tak dál vede soudní řízení s bývalým proděkanem Ivanem Tomažičem o okamžitém zrušení pracovního poměru.

Děkan Růžička zavádí na fakultě staré pořádky

"Nejsem Kindlův člověk a na fakultě žádné staré pořádky nezavádím. S panem Kindlem se ani pořádně nezanám a rozhodně se nekamarádme," tvrdí Růžička.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT