Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Tragická nehoda na Domažlicku! Auto se rozpůlilo o strom - FOTKY

12.06.2015 8:01     12.06.2015 8:11

Tragédií skončila jízda pěti mladých lidí v noci na pátek na Domažlicku. Vůz se doslova rozpůlil o strom. Jeden mladík na místě zemřel, další čtyři lidé skončili v nemocnici. Případ si převzala kriminálka.

FOTO_HZSPK (1)
FOTO_HZSPK (1)FOTO_HZSPK (2)FOTO_HZSPK (3)

V obrovskou tragédii se proměnila noční jízda pro partu mladých lidí na Domažlicku. U obce Borovice řidič nezvládl řízení a s vozidlem narazil do stromu. Auto se při nárazu doslova rozpůlilo. Následky jsou tragické. Jeden mladý život vyhasl přímo na místě, čtyři vážně zranění lidé pak skončili v nemocnici, dva musel dokonce přepravit vrtulník.

K nehodě u obce Borovice na Domažlicku se krátce před desátou hodinou večer sjely všechny složky Integrovaného záchranného systému. Na místě nechyběli ani hasiči.

"Asi 500 metrů za obcí ve směru na Velký Malahov čelně narazilo osobní auto do stromu. Uvnitř zůstalo zaklíněno pět mladých lidí. V zápětí po jednotkách požární ochrany k nehodě přijelo několik vozů Zdravotnické záchranné služby a přistál vrtulník LZS. Jednoho chlapce se podařilo hasičům vyprostit hned, ostatní byli ve zdemolovaném vozidle zaklíněni, na jejich záchranu museli použít hydraulické zařízení," popsala zásah mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

Následky prudkého střetu byly tragické. Zraněným na místě pomáhali jak zdravotníci, tak zasahující hasiči. "Hasiči spolupracovali se záchrannou službou a posádkou vrtulníku při ošetřování, dva kluky pomohli přenést do sanitek a dva do vrtulníku. Spolujezdec na předním sedadle přes veškerou péči nehodu nepřežil," uzavřela mluvčí hasičů.

Auto řídil 26letý řidič. Také on je mezo zraněnými. Jeho spolujezdci v autě byla parta teenagerů. "Při střetu utrpěl jeho osmnáctiletý spolujedoucí zranění, kterým na místě podlehl. Došlo k těžkým zraněním řidiče a dalších tří mužů ve věku 16 let, 17 let a 19 let jedoucích ve vozidle na zadním sedadle," řekla mluvčí policie Dagmar Brožová.

Vzhledem ke zdravotnímu stavu řidiče, zatím není jasné, jestli v tragédii sehrály roli drogy nebo například alkohol. Nehodu už vyšetřuje kriminálka. "Byl nařízen odběr biologického materiálu u řidiče ke zjištění, zda neřídil pod vlivem alkoholu či drog. Věc si na místě převzali kriminalisté služby kriminální policie a vyšetřování Domažlice, kteří zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů usmrcení z nedbalosti a těžké zranění z nedbalosti," doplnila mluvčí policie.

Silnice byla kvůli šetření uzavřená až do půl druhé ráno.

FOTO: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT