QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Bazény a aquaparky v Bavorsku. 6 zaručených tipů nedaleko hranic

30.10.2017 22:12

Nevíte, kam v zimním počasí vyrazit na koupačku? Co zkusit některý z bazénů nebo aquaparků v Bavorsku nedaleko českých hranic. Přinášíme vám 6 zaručených tipů na koupání.

Karoli-Badepark_6 Karoli-Badepark_6
Karoli-Badepark_2Karoli-Badepark_1Karoli-Badepark_3Karoli-Badepark_4Karoli-Badepark_5Karoli-Badepark_6Lam _OSserbadKaroli-Badepark_12Lam _Osserbad_2Lam _Osserbad_3Lam _Osserbad_4Lam _Osserbad_1deggendorf Elypso_1deggendorf Elypsodeggendorf Elypso_2deggendorf Elypso_3deggendorf Elypso_4deggendorf Elypso_5deggendorf Elypso_6deggendorf Elypso_7

Lam - Osserbad Lam (nejkratší cesta z Plzně přes Sv. Kateřinu 1 hodina 20 minut jízdy z Plzně, ze Železné Rudy tvrá cesta cca 30 minut)

Areál disponuje kromě venkovní i vnitřní částí - je zde bazén na plavání, bazén s menším dětským tobogánem, dětský bazén se skluzavkou pro nejmenší a relaxační bazén. Z vnitřní části můžete navštívit i jeden menší bazén s teplou vodou venku. Přímo u bazénů je restaurace s klasickou nabídkou - bavorské wursty, hranolky apod.

Lam _Osserbad_1

Další tip v Lamu: Pěší výstup na vrcholy Ostrý - z parkoviště nad Lamem vede nejkratší cesta na Malý a Velký Ostrý. Psali jsme zde.

Deggendorf - Elypso (zhruba 2 hodiny jízdy z Plzně přes Železnou Rudu)

Nabízí v zimě vnitřní badewelt, kde je o vodní zábavu postaráno. Pro milovníky adrenalinu je zde skluzavka Jumper - velmi úzká, ale hodně rychlá s velkým skokem.

deggendorf Elypso_7

 

K dispozici jsou i další dva dlouhé tobogány - z toho jeden rafting tedy na gumách a druhý nazývaný Black hole (Černá díra) - klasický tobogán, kde je jízda zatraktivněná nerůznějšími světelnými efekty. Nechybí bazén na plavání, zóna pro nejmenší a whirpooly.

Více zde.

Waldkirchen Aqaupark Karoli (okres Freyung - Grafenau, 2,5 hodiny jízdy z Plzně)

Kontakt: stránky v ČJ

Karoli-Badepark_4

Aquapark Karoli nabízí v zimě krytý bazén a zónu mediterraneum se slanou vodou. Sportovní bazén (25 x 10 m) pro plavání,  solárium a infračervená kabina, v suterénu dětský bazén se zábavou pro nejmenší.

Mediterraneum láká svou slanou vodou, masážními tryskami, venkovním bazénem a oddychovou zónou. Nejedná se o nikterak velký komplex, ale je rozhodně díky slané termální vodě hodně přijemný.

Všechny bazény v mediterraneu jsou zásobovány slanou termální vodou, teplota vody se pohybuje kolem 34 stupňů.

Další tip ve Waldkirchenu: Nákupy v Modehaus Garhammer. Čtěte zde.

Waldmünchen - Aqua Fit Erlebnisbad Waldmünchen (nekratší cesta přes hraniční přechod Lísková, z Plzně cca 75 km -1 hodina deset minut jízdy)

Bazén ve Waldmünchenu kousek za hranicemi byl otevřen po dlouhé rekonstrukci. Nyní je hlavně určen pro relaxaci a odpočinek. Kromě bazénu a tobogánu je zde solná jeskyně, různé sauny a odpočinkové relaxační zóny.

Kontakt: www.erlebnisbad-aquafit.de/de/

Zwiesel - ZEB Zwieseler Erlebnisbad (cca 18 km od Železné Rudy)

Menší areál, ale nacházející se blízko hranic s Českou republikou, disponuje 25 metrovým bazénem na plavání. Uvnitř je ještě  dětský bazén a brouzdaliště. K dispozici je i parní lázeň a solária.

Regensburg - Westbad Regensburg (necelé 2 hodiny jízdy z Plzně)

Vnitřní část disponuje 50metrovým bazénem a relaxačními bazény. Jeden z nich je atraktivní díky vlnobití, vlny se pouští v pravidelném intervalu. K dipozici je také tobogán (103 metrů dlouhý). 

Více na stránkách areálu zde.

Tipy na výlety do Bavorska najdete na www.bavorsko-cechy.eu.

 

 

 

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24