Bitva o modernizaci fotbalových hřišť SK Plzeň 1894 finišuje! VIZUALIZACE

09.03.2018 8:58

Dvě moderní fotbalová hřiště by mohla vzniknout na plzeňských Slovanech. Cílová rovinka ve shánění peněz je pro SK Plzeň 1894 ale hodně dramatická. Klub vyhlásil veřejnou sbírku!

HŘIŠTĚ - VIZUALIZACE

Fotbalový areál na plzeňských Slovanech klubu SK Plzeň 1894 nedaleko Lokomotivy je jen krok od historické přestavby v moderní sportoviště. Klubu se po dlouhých letech marných snah a bojů podařilo dát dohromady nejrůznějšími dotacemi drtivou většinu předpokládaných nákladů na realizaci projektu. 

"My se o tuto rekonstrukci snažíme už několik let. Naše situace s prostorem pro sportování je neúnosná. Momentálně máme dvě hřiště pro celkem sedmnáct družstev, což čítá na třistapadesát sportovců. Opakovaně jsme žádali jak o státní podporu, tak o městskou. Za roky snažení jsme se skutečně nedostali tak blízko, jako jsme dnes," říká Radek Vodrážka, přeseda SK Plzeň 1894 a šéftrenér mládeže SK Petřín Plzeň. 

Po letech plných žádostí a vyjednávání se na klub jako zázrakem usmálo štěstí v loňském roce. Opětovně se otevřela možnost zažádat o státní dotaci od ministerstva školství. Klub nakonec dostal od ministerstva přislíbenou finanční pomoc. Tentokrát se ale podmínky změnily a klub si teď musí na přestavbu sehnat čtyřicet procent všech nákladů. Dotace totiž dělá jen šedesát procent z celkových 27 a půl milionu.

Další jednání s městem a vedením druhého plzeňského obvodu se nakonec také zdařila. Jeden a půl milionu odklepla slovanská radnice, celkem sedm a půl milionu pak přislíbil magistrát.

Těsně před cílem! Finiš ale bude dramatický...Klub musí sehnat do konce dubna dva miliony z vlastních zdrojů...

Ačkoliv se může na první pohled zdát, že vše je zachráněno, počty mluví jasně. Klub je teď před velkým úkolem, který má navíc až "šibeniční" datum splnění. Kvůli termínům ohledně státní dotace musí do konce dubna sehnat dva miliony. A to je pro klub těchto rozměrů velmi obtížný úkol. V tomto týdnu tak byla zahájená veřejná sbírka, do které může přispět kdokoliv. Jako odměnu slíbilo vedení klubu v budoucnu u vchodu do renovovaného areálu umístit pamětní desku se jmény všech dárců.

"My jsme samozřejmě věděli, že nám nezbyde nic jiného, než poprosit všechny naše členy a všechny lidi dobré vůle, aby nám pomohli. Čekali jsme ale až na dobu, kdy si budeme jistí, že už je to poslední překážka k tomu, aby na Slovanech vyrostla dvě nádherná fotbalová hřiště," vysvětluje Radek Vodrážka s tím, že plochy s umělým i přírodním povrchem budou moct využívat nejen fotbalisté, ale i okolní školy. 

V současné době se podařilo díky dárcům dát dohromady přes tři sta tisíc korun. Čas ale běží...

Veřejná sbírka SK Plzeň 1894 - SK Petřín Plzeň:

číslo účtu: 62 61 69 / 0300

variabilní symbol: 1894

poznámka pro příjemce: jméno dárce

Zdroj vizualizace: SK Plzeň 1894

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24