QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Hasiči bojovali o život nemocného koně - FOTKY

23.03.2016 8:01

S těžkou technikou i s nasazením všech sil bojovali hasiči o život koně na statku ve Smolově u Bělé. Vyčerpané zvíře museli zvedat v popruzích. Podívejte se na fotky ze zásahu.

P3220143
P3220140P3220143P3220147P3220148P3220144

Hasiči na Domažlicku mají za sebou další ze zásahů, při kterých bojovali o život zvířete. Tentokrát vyjížděli do Smolova u Bělé. Vyčerpané a nemocné zvíře se nedokázalo postavit na nohy.

"Operační středisko vyslalo hasiče z Domažlic do Smolova zvednout koně. Zároveň vyjela i jednotka dobrovolných hasičů Bělá nad Radbuzou. Kobylka z důvodu zdravotních komplikací zůstala ležet na zemi. Hasiči ji pomocí jeřábu postavili. Protože byla zcela vysílena a nebyla schopná se sama udržet na nohou, hasiči ji podpírali v popruhách, dokud se na místo nedostavil veterinář," popsala zásah mluvčí hasičů Pavla Jakubková.

V plzeňském Božkově zachraňovali hasiči ze střechy domu kočku i její majitelku...

Podobných zásahů mají hasiči na svém kontě v letošním roce hned několik. Výjikou nejsou akce, při kterých zachraňují kočky z výšek. Velmi netradiční pak byl například výjezd, kdy museli hasiči vyjíždět do plzeňského Božkova v polovině března. Do potíží se totiž dostala nejen kočka, ale i její majitelka. Ta se snažila sama zachránit kočku ze střechy, jenomže návrat už byl nad její síly. Ženu i s kočkou pak zachraňovali ze střechy hasiči.

V letošním roce mají za sebou hasiči v kraji ale i jinou dramatickou záchranu koně. V lednu museli vyjíždět do lesa na Plzeňsku, kde se při lesních pracích zranila kobyla. Podrobnosti k zásahu u Příšova, včetně fotogalerie najdete zde.

FOTO: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT