QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Koupaliště rozjela sezónu naplno! Kvalita vody je i v přírodě dobrá

05.06.2018 9:53

Venkovní koupaliště v regionu zahájila sezónu na drtivé většině míst. Vyrazit ale můžete i do přírody, podle měření hygieniků je na většině míst kvalita vody dobrá.

Bolevák 2_srpna 2014_QAP FOTO (10)

Naplno se v těchto dnech rozjela sezóna venkovních koupacích areálů na řadě míst Plzeňského kraje. Počasí navíc přeje a kvalita vody je parádní i v přírodě.

Venkovní bazén už je k dispozici v Plzni na Lochotíně, kde mělo otevření zhruba měsíční zpoždění kvůli vandalům, kteří ho poničili. Teď už ale areál funguje denně od 10 do 19 hodin. V plném proudu je sezóna také v bazénu na Slovanech.

Provoz ale zahájila také koupaliště mimo krajskou metropoli. Návštěvníky už vítá koupaliště v Nýřanech každý den od 12 do 20 hodin. Využít mohou zájemci také venkovní bazén v Rokycanech, kde je ve všední dny otevřeno od 10 do 20 hodin, o víkendech pak od 9 do 20 hodin. Brány už otevřelo také koupaliště v Tlučné a Kralovicích, i tam je otevírací doba od 10 do 20 hodin.

Kvalitní koupání nicméně v současné době nabízí i přírodní lokality a rybníky. V pořádku je voda na Hracholuskách jak u hráze, tak na Radosti. Na Domažlicku prošel bez problémů kontrolou hygieniků Babylon. V Plzni nabízí parádní koupání aktuálně i rybníky v bolevecké oblasti, podrobnosti se dočtete v článku zde.

Horší je zatím situace jen na Klatovsku, kde už je zhoršená kvalita vody jako tradičně v rybníku Valcha a jen o něco lépe je na tom rybník Bušek u Velhartic.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24