QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Mikulášské akce ovládnou region! Podívejte se na přehled

02.12.2016 12:10

Region v příštích dnech doslova obsadí Mikuláši i čerti. Nejrůznější akce se chystají na řadě míst. Nevíte, kam s dětmi vyrazit? Přinášíme přehled "peklených" i "andělských" akcí!

Foto Petr Šístek (6)

Plzeň

Český zahrádkářský svaz v Radčicích zve na Dětskou mikulášskou zábavu, která se koná 3. prosince od 14 hodin. vystoupí divadlo Jezírko a připravený bude i další bohatý program.

Dětská mikulášská proběhne 3. prosince také v sále Malesického dvora od 16 hodin.

Mikulášské odpoledne i s čertovským program proběhne 3. prosince u zříceniny hradu Radyně od 13 do 16 hodin. Budou připravené soutěže, nadílka i "peklo".

V neděli 4. prosince zve Plzeňský kraj na 6. ročník charitativní akci Advent dětem do plzeňského Parkhotelu. Malí diváci si užijí nedělní odpoledne čekáním na čertíka, Mikuláše a anděla. Zábavu si užijí s Míšou Dolinovou a Václavem Upírem Krejčím.

Měšťanská beseda láká 4. prosince na divadelní představení Čertí nadílení od 14:30 a od 16:00. Pohádka vypráví o tom, co se stane, když do pekla z nebe anděl spadne a jaké z toho nastane čertí nadílení.

V Hradišti proběhne 4. prosince mikulášská nadílka v tamní sokolovně od 16:30 do 18 hodin.

Na náměstí Republiky se bude čertovsky nadělovat v pondělí 5. prosince v rámci Vánočních trhů. Mikulášskou pořádá rádio Kiss Proton od 15 hodin.

V neděli 4. prosince od 16 hodin proběhne Mikulášská nadílka v Šeříkovce. Vstupné je 50,- Kč. Čeká vás dětská diskotéka, zdobení vánočního stromečku, malování, čerti, anděl a Mikuláš.

Severní Plzeňsko

V Mariánské Týnici proběhnou v sobotu 3. prosince od 14 hodin Čertoviny v muzeu. Připraveny jsou soutěže pro děti, pravé peklo, výstava andělů v kostele, čertoviny pro malé i velké atd. Více o akci zde.

Rokycansko

Muzeum Dr. Bohuslava Horáka v Rokycanech zve v sobotu 3. prosince od 13 hodin na "Čertovskou zkoušku". Organizátoři slibují netradiční čertvoském odpoledne.

V Mýtě se chystá 3. prosince slavnostní rozsvícení vánočního stromu spojené s mikulášskou nadílkou. Program bude probíhat celý den, chybět nebude ani vystoupení Michala Šindeláře nebo vánoční trhy, podrobnosti k programu najdete zde.

Ve Strašicích proběhne Mikulášská nadílka 3. prosince v tamním Společenském domu od 15 hodin. Na akci zve tamní knihovna a PS Trojlístek Strašice.

Nudit se nebudou 3. prosince ani ve Volduchách, kde proběhne besídka v kulturním domě od 16 hodin.

Na neděli 4. prosince zve na mikulášskou zábavu pro děti Hrádek u Rokycan. Program odstartuje v 16:30 v tamním kulturním domě.

Z dalších koutů regionu....

Hrad Rabí ožije v sobotu 3. prosince programem pod názvem "Nebíčko a peklíčko na Rabí". Od 12:00 do 16:00 hodin budou pro děti připraveno andělské zastavení i peklo v hradním sklepení. Nebudou chybět hry, soutěže, teplé nápoje i občerstvení na hradním nádvoří.

V Nýrsku je na programu Mikulášská merenda v neděli 4. prosince od 14 hodin v Domě dětí a mládeže.

V Dobřanech na jižním Plzeňsku vyjede opět Pekelné spřežení v pondělí 5. prosince. Veškeré podrobnosti k tradiční akci najdete v článku zde.

Velké čertovské rojení bude také v Klatovech, a to v pondělí 5. prosince přímo na náměstí. Připravený bude program s Hitrádiem FM Plus. Zábavný program proběhne od 17 hodin.

Čerti s Mikulášem dorazí i na náměstí v Sušici v pondělí 5. prosince v 17 hodin. K dispozici bude například i focení s pekelníky. Od 17:40 pak proběhne čertovská škola v sušickém Pivovaru U Švelchů.

Hojsova Stráž láká na mikulášskou v pondělí 5. prosince od 18 hodin.

V úterý 6. prosince proběhne mikulášská ve velkém stylu v Bělé nad Radbuzou. Od 17 hodin bude totiž nadílka spojená i s rozsvícením vánočního stromu. Připravené bude i vystoupení dětí ZŠ a MŠ Bělá nad Radbuzou, ZUŠ Horšovský Týn – Bělá nad Radbuzou.

FOTO: ilustrační - Petr Šístek

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24