QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Miliony na opravu Pekla i budov v Depo 2015, radní rozdělovali přebytek

14.04.2017 11:03

Přes 140 milionů korun z přebytku rozdělovali radní města Plzně. Jít by měly na opravy kulturního domu Peklo, budov v areálu Depo 2015, na nové tréninkové hřiště u zimního stadionu atd.

radnice plzen_foto QAP

O tom, kam budou peníze směřovat, rozhodovali radní města. Jejich návrhy ale ještě musí schválit zastupitelstvo města Plzně, které zasedne 20. dubna.  

Plzeň dosáhla za rok 2016 přebytek hospodaření ve výši 301 milionu korun. „Z celkové sumy je částka 82 milionu korun přebytkem městských obvodů, Magistrátu města Plzně se týká 219 milionů korun. Část se rozdělovala již v únoru, kdy zastupitelé schválili v souvislosti s tímto rozpočtové opatření, v rámci Rady města Plzně se tak řešil přebytek ve výši 143,375 milionu korun,“ přiblížil ekonomický náměstek Pavel Kotas.

A na co všechno peníze půjdou?

Nejvyšší suma 71,7 milionu korun bude z přebytku vložena do Fondu města Plzně pro kofinancování dotovaných projektů.

20 milionů korun má jít na první etapu rekonstrukce objektu kulturního domu Peklo. V této první etapě se má zrekonstruovat topení, střecha, sociální zařízení, parket v hlavním sále apod. „V Pekle dosud funguje klasická kotelna na koks, vyměněna proto budou topná tělesa a celý systém napojíme na centrální zásobování teplem,“ uvedl Pavel Kotas.

12,5 milionu korun má dostat Správa informačních technologií města Plzně, která za ně má zrekonstruovat budovy v Cukrovarské ulici v areálu DEPO2015. Tam plánuje sestěhovat své agendy.

Dalšími 8 miliony má město přispět na vybudování tréninkového hřiště mezi první a druhou ledovou plochou u zimního stadionu. To má celkově stát kolem 15 milionů korun a využívat ji má hlavně nedávno založené hokejové akademie.

Další peníze mají jít do škol, do rozpočtu magistrátního odboru investic a také Městské policii Plzeň. Ta za částku 970 tisíc chce nakoupit téměř sedmdesátku nových zbraní. 1,5 milionu korun by měl pomoci revitalizaci katedrály sv. Bartoloměje. 214 tisíc korun by mělo jít na rozšíření kamerového systému v Resslově ulici. O tomto tématu se dočtete více zde.

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24