QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Multifunkční hřiště u hokejových hal je hotové, vyšlo na skoro 11 milionů - FOTKY

18.06.2018 11:42

Víceúčelové hřiště vyrostlo mezi hokejovými halami v Plzni Dodlevcích. Původní náklady se navýšily o několik milionů. Dalším projetkem bude stavba ubytovny a tělocvičny.

foto-qap-cz (3)
foto-qap-cz (3)foto-qap-cz (4)foto-qap-cz (7)foto-qap-cz (6)foto-qap-cz (10)foto-qap-cz (11)foto-qap-cz (13)foto-qap-cz (17)foto-qap-cz (15)foto-qap-cz (18)foto-qap-cz (19)foto-qap-cz (20)

Multifunkční hřiště mezi hokejovými halami v Plzni Doudlevcích je kompletně hotové. Hřiště, které bude primárně sloužit hokejové akademii a klubu HC Škoda Plzeň, vyšlo na bezmála 11 milionů. Původní cena narostla o několik milionů.

Prvotní odhady mluvily o čtyřech milionech. Drtivou většinou vícenákladů spolkly nejrůznější terénní práce. "Přeložky byly významnými položkami, protože se jednalo o výkopové práce. Je pravda, že na začátku jsme netušili, že k tomu bude muset dojít, protože první odhady se tvořili při přípravě studie," vysvětluje primátor Martin Zrzavecký.

Víceúčelové hřiště nabízí široké využití hned pro několik sportů. Primárně bude sloužit dětem z akademie a mládežnických týmů HC Škoda Plzeň. Dohromady jde o téměř tři stovky dětí. Padesátku z nich tvoří nadějní hokejisté v hokejové akademii. Rodičům by měly odpadnout zejména starosti o bezpečnost dětí. Ty se nově vyhnou složitým přesunům po městě. "Děti skončí ve škole, a pak už mohou být celý den tady. Teď v létě je to nejvyužívanější, ale fungovat to bude i v zimě. Jakmile skončí na ledě, tak mohou jít sem a plně to využít. Doteď jsme jezdili po tělocvičnách, to už teď z devadesáti procent odpadlo. Děti jsou buď tady nebo na malé hale, kde máme palubovku," říká generální manažer klubu Martin Straka.

V budoucnu by mohly sportoviště využívat i jiné subjekty. "Chtěli bychom to hlavně využívat my, ale zároveň bychom to chtěli nabídnout i jiným školám a firmám, které si to mohou pronajmout," dodává Martin Straka.

Na řadu přijde stavba ubytovny pro hokejisty...

Nové hřiště ale není jediným projektem, který se uskuteční mezi hokejovými halami. "Toto hřiště je pokračování podpory hokejové akademie, protože bez toho by nemohla vzniknout a nemohla by fungovat. Hned vedle hřiště vznikne ještě nová ubytovna s malou tělocvičnou. Tím by měla být akademie podpořená v plné míře a měla by splňovat všechny podmínky, aby i do budoucnu mohla vychovávat hokejisty," dodává primátor Martin Zrzavecký s tím, že víc jak 70 milionů na realizaci už město z rozpočtu uvolnilo.

Nová ubytovna s tělocvičnou vzniknou v nástavbě u tréninkové haly. Nabídne ubytování pro celkem padesátku děti především z hokejové akademie. Hotovo by mohlo být už v létě roku 2019.

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24