QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na Šumavu se vrátila zima, sněžení pokračuje - PODÍVEJTE SE!

27.04.2017 9:38

I když je duben na konci, na Šumavě to aktuálně vypadá, že by se mohla rozjet zimní sezóna. Za poslední dny napadlo místy i okolo patnácti čísel sněhu.

image
image32456789

Sněžení posledních dnů postavilo do pozoru opět silničáře, kteří zejména na Klatovsku a na Šumavě museli znovu do terénu. Minimálně na horách to vypadá, že zima se zatím vzdát nechce. Šumavu v posledních dnech znovu zasáhlo sněžení a někde napadlo i okolo 15 čísel sněhu.

Kdo by si chtěl ještě užít nejspíš poslední dozvuky zimy, má teď nejvyšší čas. Řidiči by ovšem měli počítat s tím, že konkrétně na Šumavu a ani do podhůří na Klatovsku a Sušicku by se neměli vydávat bez zimních pneumatik. Nejvíc sněhu připadlo v oblasti Horské Kvildy, Modravy a Prášil. Sníh leží ale i na Špičáku a na dalších výše položených místech Železnorudska. Přímo v centru Železné Rudy ale žádné závěje nečekejte.

Už v průběhu víkendu by mělo dorazit postupné oteplování. V příštím týdnu se budou teploty šplhat až k 17 stupňům, slunečné oblohy si ale příliš neužijeme. Více k nové týdenní předpovědi najdete zde.

FOTO: www.sumavanet.cz, www.spicak.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24