QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Nařízení o uzavření kotle na plzeňském zimním stadionu se ruší!

01.02.2018 14:52     03.02.2018 14:02

Na nedělní utkání s Chomutovem chtěl původně  hokejový svaz zavřít sektor 112 - kotel.  Klub se proti rozhodnutí odvolal. Prezident svazu Tomáš Král dnes rozhodnutí zrušil.

17122004

Prezident Českého svazu ledního hokeje Tomáš Král dnes zrušil rozhodnutí předsedy disciplinární komise Extraligy ledního hokeje, kterými byla klubům HC Kometa Brno a HC Škoda Plzeň uzavřena kvůli nesportovnímu chování fanoušků část hlediště pro domácí zápasy s kluby HC Dynamo Pardubice, resp. Piráti Chomutov . Současně inicioval svolání mimořádné valné hromady Asociace profesionálních klubů ledního hokeje která se sejde ve čtvrtek 8. února.

"Považuji za neúnosné, aby byly vedení soutěže a disciplinární komise extraligy vystavovány eskalujícím útokům za to, že plní řády, které navrhly a schválily kluby. Využil jsem proto své pravomoci a rozhodl o zrušení rozhodnutí s tím, že o dalším postupu rozhodne valná hromada asociace, stejně jako tomu bylo v srpnu a v listopadu 2017," uvedl Tomáš Král.

 Za vulgární, hanlivé a urážlivé skandování fanoušků totiž svaz dal Plzni už dříve podmínku na dobu 1 měsíce před zápasem s Hradcem. Klub tedy přistoupil před zápasem s Hradcem Králové k oslovení fanoušků dopisem, kde je vyzýval ke slušnému fandění. K fanouškům z ledu promluvil před utkáním Milan Gulaš, který za kabinu pronesl, že klub ani hráči nechtějí na stadionu vulgarity.

Utkání s Hradcem se obešlo bez incidentů, na několik minut dokonce ochozy ztichly úplně. Po úterním zápase s Mladou Boleslaví přišla ale studená sprcha od svazu v podobě rozhodnutí zavířt na nedělní zápas s Chomutovem sektor číslo 112 – kotel. Paradoxně po zápase, při kterém se mohlo zdát, že se fanoušci trochu krotili.

"Vedení HC Škoda Plzeň se  rozhodlo, po zvážení všech možných dopadů při realizaci trestu Disciplinární komise ELH – uzavření sektoru 112 na nedělní utkání proti Chomutovu 4. února, podat proti tomuto rozhodnutí odpor. Přesto, že podání odporu proti tomuto rozhodnutí nemá odkladný účinek, klub věří, že se jím bude Disciplinární komise operativně zabývat," informoval dnes klub. 

Klub HC Škoda Plzeň od počátku sezony intenzivně pracuje s fanoušky, jede kampaň Indián fandí slušně, hráči apelují na fanoušky apod. Výsledek? „Klub HC Škoda Plzeň byl v probíhající sezóně trestán za přestupky, související s chováním části příznivců, již jedenáctkrát. V deseti případech kvůli nesportovnímu chování fanoušků, v jednom kvůli vhazování předmětů na ledovou plochu. Potrestán byl mimo jiné finančními pokutami v celkové výši 142 000 Kč, ve dvou případech napomenutím a v jednom podmíněným uzavřením sektoru,“ píše ve zprávě ELH.

„V případě opakovaného nebo zvlášť závažného nesportovního chování fanoušků je možné podle řádů uložit vedle napomenutí či pokuty rovněž trest odehrání zápasu bez přítomnosti diváků na celém stadionu nebo v jeho části, a to s platností až na šest měsíců, případně trest uzavření stadionu až na dobu jednoho roku včetně určení minimální vzdálenosti, v níž může klub soutěžní utkání ELH odehrát,“ uvedla v původní zprávě Disciplinární komise ELH.  

Na závěr snad jen zamyšlení. Celá naše společnost je tak trochu vulgární, ve sněmovně jsou sprostá slova na denním pořádku, náš pan prezident mluví vulgárně i na kamery…co tedy můžeme chtít po fanoušcích na stadionech, při zápasech, kde emoce létají vzduchem? Jenže fanoušci hokeje mají na rozdíl od politiků, kteří nad sebou žádnou disciplinární komisi nemají, tak trochu smůlu. Svaz totiž v Plzni kontroluje každé jejich slovo.

ilustrační foto

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24