V souladu se směrnicí EU, tento web používá cookies. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.

Podmínky užívání cookies      Ano, povolit cookies

Něco pro skutečné gurmány! Marinovaný pečený bůček nemá chybu

upr
16. 9. 2018 9:39

Je na čase začít dělat "zásoby" na zimu! Marinovaný pečený bůček uspokojí i náročné vyznavače gastronomie. Klasika nikdy nezklame! Vyzkoušejte tip od foodblogerky...

Na přípravu budete potřebovat:

1 kg libovějšího bůčku
cca 3 cm silnějšího zázvoru
5 stroužků česneku 
1-2 PL tekutého medu
1 PL octa balsamiko 
3 PL sójové omáčky
oblíbené koření na pečená či grilovaná masa (použila jsem Country koření), raději pikantní
drcený kmín
1 velká cibule
sůl

Postup přípravy receptu:

Maso bez kůže nakrájejte podélně na plátky cca 1-1,5 cm široké. Bude se vám lépe krájet, pokud maso necháte nějakou chvíli v mrazáku, kde ztuhne, nikoliv zmrzne. Nebo požádejte řezníka, ať vám maso rovnou nakrájí. Plátky poté rozkrojte na 3 dlouhé pruhy, přičemž z jedné strany začněte až tak 2 cm od kraje, aby pruhy držely u sebe. Upleťte klasický cop, snažte se ho hodně stahovat, aby zůstal pevný. Konce spojte špejlí nebo jehlou, případně svažte provázkem.

Zlehka osolte a posypte kořením. Z medu, sójovky, octa, najemno nastrouhaného zázvoru a česneku vymíchejte marinádu. Maso vložte do vhodné nádoby s víkem, přelijte jej marinádou a pořádně ji do masa vetřete. Nechte přes noc nebo min. 3 hodiny marinovat v lednici.

Na dno pekáče dejte na kostičky nakrájenou cibuli, na ni položte maso včetně veškeré marinády a trochu podlijte vodou. Přiklopte a vložte do trouby vyhřáté na 180°C. Nechte hodinu přiklopené, podle potřeby podlévejte nepatrně vodou a pak odklopené pečte při 200°C ještě cca hodinu, aby se maso opeklo.

Můžete podávat klasicky k zelí, jen tak s brambory, třeba šťouchanými nebo nechat vychladnout, vložit do lednice a pak krájet na plátky. 

foto a recept: Andrea Motlíková

Více receptů na blogu V kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice S Andreou v kuchyni.

MK
sdílet na facebook

V Plzni odstartovaly Česko-bavorské dny pivní kultury. Potrvají do neděle

Zprávy Plzeň
 čtení
18. 9. 2018 10:36

Pivo teče proudem, voní klobásy i guláš a další dobroty. Přesně tak to vypadá v těchto dnech v centru Plzně. Začaly Česko-bavorské dny pivní kultury...

Jiráskovo náměstí ožije další akcí plnou zábavy i vystoupení

Zprávy Plzeň
 čtení
18. 9. 2018 7:59

Jiráskovo náměstí v Plzni čeká rozsáhlá rekonstrukce. V souvislosti s plánovanými úpravami se chystá i další akce plná zábavy, sportu a dalších vstoupení.

  QAP téma   Kam na oběd?
U PAŠÁKA, pivovar - restaurace      Kalikovský Mlýn      Restaurant Flora      Pivnice Flora      
  Tipy do Bavorska

Do Bayern Parku za zvýhodněné vstupné

Počasí - Plzeňský kraj

Předpověď počasí Vám přináší: In-počasí

QAP doporučuje

  Český software s.r.o.

Tvorba www stránek

  Přehled dnešních akcí

  Revizor aneb Gogol v Plutu

19:00     Plzeň » Divadlo Pluto

V titulní roli Pavel Kikinčuk...
 

  Slam Poetry Exhibice

20:00     Plzeň » Anděl Café Music Bar

Soutěž v živé poezii.

  26. Mezinárodní festival divadlo

-     Plzeň

Prorgam zde.