QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Nový rok přinese i nové slevy ve veřejné dopravě v kraji

01.12.2017 12:45

Hned od začátku roku 2018 budou v rámci Plzeňského kraje platit nové kategorie slev v rámci veřejné dopravy. Nově budou navíc dostupné přes Plzeňskou kartu.

foto-qap-cz (12)

Tentokrát  se změny týkají cestujících, kteří využívají dopravu zřizovanou Plzeňským krajem. Navíc například studenti a školáci budou moct slevy uplatnit i mimo školní rok.

Pro děti do 15 let bude od začátku ledna platit nově sleva 75 procent z celkového jízdného. Druhou slevou je pak 50 procent, která bude určená studentům od 15 do 26 let. Zároveň na ni budou mít nárok starobní a invalidní důchodci, držitelé zlaté Janského plakety, váleční veteráni, osoby na mateřské nebo rodičovské a osoby starší 65 let.

Dobrou zprávou navíc je, že školáků a studentů budou slevy uznávány i o prázdninách a víkendech nebo při cestách mimo trasu škola – bydliště.

"Výše uvedené slevy budou uznány pouze těm, kteří budou mít Plzeňskou kartu s nahranou slevovou aplikací. Plzeňskou kartu je nově možné si pořídit na dalších prodejních místech v celém kraji," upozorňuje hejtmanství. O tom, že Plzeňská karta začne od příštího roku fungovat také v rámci celého Plzeňského kraje, vás QAP.CZ již informoval. Podrobnosti se dočtete v článku zde.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24