Obliba workoutu raketově stoupá, nové hřiště vzniká ve Stříbře - FOTKY

25.11.2016 13:31

Obliba "posiloven pod širým nebem" je na vzestupu. Nové hřiště mají v Rokycanech, několik jich vzniklo i v Plzni a teď se připojuje také Stříbro. Podívejte se na fotky!

4
1324

Street workout se v poslední době stal doslova fenoménem. Hřiště plné nejrůznějších hrazd, bradel a dalších prvků, na kterých se cvičí s pomocí váhy vlastního těla, rostou i v Plzeňském kraji ve velkém. Teď nově budují venkovní "posilovnu" i ve Stříbře na Tachovsku.

Hřiště vzniká poblíž ulic Dukelská a Brožíkova. Půjde o soubor několika prvků na cvičení, ve kterém nebudou chybět například ani kruhy nebo bench lavice. "Tento týden se začalo s instalací, s dokončením se počítá do konce měsíce. Celkové náklady se pohybují kolem 150 tisíc," říká k novince starosta města Karel Lukeš s tím, že na navržení prvků i celé podoby se podílela právě i parta nadšenců, kteří dosud ve Stříbře workoutové cvičení provozovali jen na vlastním soukromém hřišti.

Město navíc plánuje, že na jaře příštího roku se v nově vybudovaném areálu odehraje i akce pro širokou veřejnost.

Street workoutová hřiště rostou jako houby po dešti...

V letošním roce vyrostlo v regionu hned několik takových hřišť. Naposledy se slavnostně otevíralo v Plzni na Severním Předměstí v ulici Nad Zoo, podrobnosti najdete v článku zde. Před několika měsíci se otevřelo i na Borech v Heyrovského ulici. Na začátku léta pak street workoutový areál otevřeli v Rokycanech a obdobným areálem se pyšní například i Klatovy.

I když se street workout u nás začal masivněji šířit až v posledních letech, jeho historie sahá v podstatě až do dávné historie, kdy se stejný styl využíval při řecko - římské gymnastice. Ve velkém se bradla a hrazdy začaly objevovat také v někdejším SSSR, kde mělo cvičení s vahou vlastního těla přispět ke zdravému životnímu stylu mládeže.

FOTO: Městský úřad Stříbro.
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT