QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Perný víkend strážníků! Posprejovaná socha králíka i opilci s malou dívenkou

23.01.2017 12:41

Strážníci v Plzni museli během víkendu řešit hned několik případů spojených opět s alkoholem. Na Doubravce měli dokonce dva namol opilí muži v péči malou holčičku.

P1210004

V podstatě všechny závažnější výjezdy, které strážníci absolvovali o víkendu v Plzni, byly spojené s alkoholem. A to ať už šlo spíš o úsměvné záležitosti, tak naprosto zarážející případy.

Strážníci vyjížděli o víkendu mimo jiné na Lochotín na křižovatku Gerské a Studentské k poměrně známé soše růžového králíka. Sochu si za svůj objekt pro uměleckou tvorbu vybral opilý sprejer. "Po příchodu na místo strážníci zajistili sedmatřicetiletého muže z Plzně. Stál na soše králíka a stříkal na ní barvu. Jakmile hlídku uviděl, svého počínání zanechal. Muž se podrobil dechové zkoušce, jejímž výsledkem byl pozitivní výsledek, nadýchal 1,13 promile. Podle svých slov chtěl sochu trochu upravit," říká mluvčí strážníků Jana Pužmanová. Celou věc si k došetření převzala státní policie.

Dvojice opilých mužů měla v péči malou dívenku, jeden z nich nemohl ani mluvit...

Mnohem méně úsměvný je ovšem případ, který řešili strážníci na Doubravce. Dostalo se k nim oznámení, že u křižovatky Zábělské a Staniční ulice se pohybují dva opilí muži a mají u sebe malé dítě.

"Jak se záhy ukázalo, bylo to pravdivé. Nezletilou dívenku našli strážníci ve společnosti jednadvacetiletého mladíka, jejího nevlastního bratra a jeho o víc jak dvacet let staršího strýce. Oba se na místě podrobili dechovým zkouškám. Mladší z nich nadýchal 1,51 promile, starší dokonce 2,72 promile. Podat v celé věci vysvětlení dokázal jen ten mladší. Pětačtyřicetiletý muž původem ze Slovenska tomu vzhledem k silné opilosti nebyl schopen," říká k otřesnému případu mluvčí městské policie s tím, že na místo dorazila i pracovnice orgánu sociálně právní ochrany a dívenku pak společně předali její matce.

FOTO: Městská policie Plzeň

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24