QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeň čekají policejní manévry! Dorazí obávaní fanoušci Partizanu Bělehrad

21.02.2018 14:01

Viktorka se už ve čtvrtek postaví v rámci Evropské ligy proti Partizanu Bělehrad. Fanoušci srbského celku patří mezi skutečné hooligans. Policie bude v pohotovosti!

IMG_1443

Těžkooděnci, hlídky dopravních policistů i psovodi v ulicích. Tak to bude vypadat v Plzni už v průběhu čtvrtka. Kvůli odvetnému utkání Viktorky s Partizanem Bělehrad v rámci Evropské ligy připravila policie mimořádné bezpečnostní opatření.

"V bezprostředním okolí fotbalového stadionu budou proto na dodržování vnitřního pořádku a bezpečnosti dohlížet mimo jiné i policisté pořádkových jednotek. Bezpečnost a plynulost silničního provozu budou zajišťovat hlídky dopravní policie. Policisté Odboru cizinecké policie využijí vozidlo se speciální technikou Schengenbus. Do opatření budou nasazeni i členové antikonfliktního týmu a policisté z oddělení služební kynologie se služebními psy a z oddělení služební hipologie se služebními koňmi," vypočítává mluvčí policie Dagmar Brožová. 

V terénu bude také speciální mobilní monitorovací centrum, tedy vozidlo, díky jehož vybavení a funkcím budou policisté moct detailně sledovat dění na jednotlivých místech.

S přítomností policejních hlídek by měli lidé počítat nejen přímo v centru města, ale i v dalších lokalitách, stejně tak na příjezdových tazích do města. V souvislosti s utkáním policie zároveň upozorňuje na možné problémy s parkováním v okolí stadionu ve Štruncových sadech. "Žádáme nejen fanoušky obou mužstev, ale i všechny občany města Plzeň a její návštěvníky, aby v den konání zápasu svá vozidla parkovali na vyhrazených parkovištích, nebránili provozu a dbali pokynů policistů," dodává policejní mluvčí.

Kvůli bezpečnostním opatřením už předem varoval fanoušky také přímo klub FC Viktoria Plzeň. U stadionu by měli počítat se speciálními kontrolami, více se dočtete zde.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24