Plzeň je jedním z evropských hokejových měst!

06.03.2017 11:01

Kanadská cestovní kancelář Flight Network zařadila Plzeň mezi zhruba čtyřicítku hokejových měst Evropy. Z republiky se západočeská metropole dostala mezi elitu jako jediná.

DSC_0549

Kanadská cestování kancelář s celosvětovou působností Flight Network zařadila mezi 42 nejlepších hokejových měst Evropy například také Helsinky, Göteborg nebo Zürich. Speciální anketa se připravovala nekolik měsíců.

Tým zkoumal jednotlivé destinace z pohledu turismu a zapojil do ní mezinárodní hokejovou federaci i fanoušky. Cílem nebylo najít pouze taková města, která mají v současnosti nejlepší hokejové týmy, ale i místa, která nabízejí spoustu příležitostí pro fanoušky i ve dnech, kdy se zrovna nehraje.

Tiskovou zprávu Flight Network převzala řada médií. Huffington Post například píše: „Plzeň je nejen město s bohatou hokejovou a pivní historií. Je známé jako rodiště piv typu Pils. Můžete si být jisti, že zápasy místního HC Plzeň budete moci sledovat s půllitrem v ruce. Nicméně Plzeň není jenom o pivu a jedněch z nejnadšenějších fanoušků v Česku. Historickému městu byl v roce 2015 udělen titul Evropského hlavního města kultury. Historické budovy, krásné sady a nespočetná muzea dělají z Plzně ideální destinaci pro hokejové nadšence i ´obyčejné´cestovatele.“

Při vyhodnocování ankety spolupracoval team Flight Network s organizací Plzeň – TURISMUS. Ta je vedle aktivní spolupráce s cestovními kancelářemi v kontaktu také se zahraničními novináři, pro které pravidelně pořádá press tripy.

„Infocesty pro novináře pořádáme také ve spolupráci s agenturou CzechTourism. Podle ankety, kterou mezi účastníky press tripů CzechTourism uspořádal, patří Plzeň spolu s Brnem, Českým Krumlovem a Kroměříží mezi nejoblíbenější městské destinace. V poslední době se podařilo například i to, že Plzeň byla hlavní hvězdou oblíbeného cestovatelského pořadu I Walker odvysílaného na Taiwanu během oslav čínského nového roku, což nám zajistilo skvělou sledovanost na jednom z nejrychleji rostoucích zdrojových trhů,“ uzavírá první náměstek primátora Martin Baxa.

FOTO: ilustrační


 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24