Plzeň se loučí s Evropskou ligou

26.11.2015 19:58

Viktoria z Borisova po prohře 0:1 žádné body neodvezla a přišla tak o poslední naději na postup do jarní části Evropské ligy.

Foto FCVP

Viktorii čekal ve čtvrtek 26. listopadu pátý zápas základní skupiny Evropské ligy proti Dinamu Minsk. Výhra, v utkání hraném na hřišti v Borisově, mohla udržet naděje svěřenců Karla Krejčího na postup do jarních bojů. Naděje ale vyhasla.

Do utkání vstoupili aktivněji hráči Viktorie Plzeň. Ve 23. minutě se dostal Kučera ve vápně k přihrávce na Mahmutoviče, který dokázal skórovat. Bohužel pro Viktorii stál plzeňský útoční v postavení mimo hru. Ke konci prvního poločasu byla k vidění spíše taktická bitva. Domácí se do zakončení netlačili a především spoléhali na pevnou obranu.

I do druhé půle plzeňští fotbalisté vstoupili aktivně. V 53. minutě se Mahmutovič řítil na domácího gólmana, ovšem na úrovní vápna ztratil rovnováhu. I tak ale dokázal přihrát Kovaříkovi, ten ale v obrovské šanci odkrytou branku přestřelil. V 66. minutě se mohli radovat domácí, ale gól Bečiraje nebyl pro ofsajd uznán. Viktoria byla i ve druhém dějství lepším týmem, ovšem do další velké šance se dostat už nedokázala. V 92. minutě po rychlém brejku domácích fauloval ve vápně Jan Baránek. Následnou penaltu Adamoviče ještě Bolek stačil vyrazit před sebe, ale na dorážku domácího útočníka již nestačil.

FC Dinamo Minsk - FC Viktoria Plzeň 1:0 (0:0)

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24