QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Podříznutá májka způsobila velké škody, případ šetří policie

02.05.2018 10:47

Dohru v podobě policejního šetření mají oslavy májky u Švihova na Klatovsku. Podříznutá májka poškodila elektrické vedení. Po viníkovi policie pátrá.

1.5.2017 (DO 5.57) májka Třebnice

Prvomájové oslavy v regionu mají i v letošním roce policejní pokračování. Podobně jako v loňském roce policisté na Domažlicku se musí s případem podříznuté májky vypořádat tentokrát policisté na Klatovsku.

"Na obvodním oddělení ve Švihově přijali policisté oznámení o poškození elektrického vedení, ke kterému došlo v souvislosti s oslavami prvního máje. Dne 1. května tohoto roku v době od 5:15 do 5:30 hodin dosud nezjištěný pachatel v obci na Švihovsku porazil májku, kterou podřízl a jejím pádem došlo k poškození elektrického vedení. Odhadnutá hmotná škoda činí 17 tisíc korun," říká mluvčí policie Dana Ladmanová.

Policie po vandalovi nyní pátrá. "Policie ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení z nedbalosti," dodává policejní mluvčí.

V podstatě úplně stejný případ se odehrál v regionu také vloni. Podříznutá májka poškodila tehdy elektrické vedení v obci Třebnice na Domažlicku. Více se dočtete v článku zde.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24