QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Pokus o vraždu na Borech má dohru! Útočník je ve vazbě

23.06.2017 12:58

Pokus o vraždu, ke kterému došlo před několika dny v Plzni na Borech, má dohru. Soud poslal v pátek obviněného muže do vazby. Žena brutální útok nakonec naštěstí přežila.

Soud rozhoduje o vazbě obviněného z kyselinového útoku_QAP_foto (6)

K pokusu o vraždu došlo v časných ranních hodinách tuto středu v jednom z bytů v domě v Mandlově ulici v Plzni na Borech (více zde). Muž tam po předchozí hádce pobodal ženu. Té v první fázi zachránili život přivolaní policisté, kteří ji poskytli první pomoc. Žena ale i dál bojovala o život v nemocnici.

Útočníka, kterým je 53letý muž, policie na místě zadržela a následně i obvinila z pokusu o vraždu. Případem se zabývají krajští kriminalisté, kteří také podali návrh na vzetí muže do vazby. V pátek dopoledne pak soud návrhu vyhověl.

V Plzeňském kraji jde v letošním roce už o několikátý pokus o vraždu, který krajská kriminálka vyšetřuje. Hned dva pokusy o vraždu se odehrály na začátku května. V Plzni mladá cizinka pobodala svého přítele, v Oseku na Rokycansku pak došlo k útoku mezi cizinci. První pokus o vraždu v letošním roce se odehrál na Klatovsku v první polovině března, následovaly další dva případy v Domažlicích a 22. dubna pak došlo k pokusu o vraždu i v jednom z plzeňských barů. K tomu se navíc přidala také vražda na plzeňské ubytovně.

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24