QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Policejní hlídky obsadily silnice napříč krajem! FOTKY

16.04.2017 17:33

Policie v těchto dnech spustila na silnicích mimořádné kontroly. V souvislosti s Velikonocemi budou probíhat až do pondělí. Hlídky se zaměřují na dechové zkoušky i měření rychlosti.

1
1234ViewImage.aspx

Policie v souvislosti s velikonočními svátky rozjela celou řadu opatření. Nechybí ani kontroly na silnicích, které jsou v době Velikonoc každý rok několikadenní.

Jedním z opatření, které v těchto dnech v krají proběhlo, byl projekt "Řídím - piju nealko". Řidiči se tak mohli setkat nejen s policisty u silnic, ale i pracovníky BESIP a se zástupci Českého svazu pivovarů a sladoven.

"Cílem projektu, který se uskutečnil již v předchozích letech, je působení na řidiče v souvislosti s užíváním alkoholických nápojů před jízdou a osvěta toho, že nealkoholické pivo, je vhodnou a bezpečnou variantou u nás tak oblíbeného moku. Ti řidiči, u kterých byla provedená dechová zkouška negativní a zároveň i při kontrole nebylo zjištěno žádné porušení zákona, obdrželi drobné dárkové předměty - mezi nimi i nealkoholické pivo," říká mluvčí policie Dagmar Jiroušková.

Jedna z těchto akcí proběhla například ve Stříbře na Tachovsku. "Dopravní policisté během akce zastavili a zkontrolovali celkem 23 řidičů vozidel, z nich 18 obdrželo dárkové předměty a 5 řidičům policisté uložili blokové pokuty v celkové hodnotě 1200 korun. Nejčastějšími prohřešky řidičů byla jízda bez bezpečnostních pásů, jízda bez předepsaných dokladů a jízda s vozidlem, které nesplňuje stanovené podmínky pro provoz na pozemních komunikacích," dodává policejní mluvčí.

Alkohol sehrál zatím během svátků roli hned u několika nehod...

Speciální opatření na silnicích probíhá od středy. Od té doby až do soboty se v policejních statistikách nehod v Plzeňském kraji objevily celkem tři případy, kdy sehrál roli alkohol. Konkrétně šlo o jednu nehodu na Domažlicku, Rokycansku a Klatovsku.

V neděli pak přibyla minimálně jedna další. Cyklista v Plzni naboural do zaparkovaného auta, nadýchal 3,26 promile. Více zde.

Opatření budou probíhat ještě během Velikonočního pondělí. Kompletní výsledky kontrol bude policie zveřejňovat až v průběhu příštího týdne.

FOTO: PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24