Práce na trati na Slovanech zastavily provoz tramvají - FOTKY

08.04.2017 8:01     08.04.2017 15:36

Naplno se rozeběhly v sobotu práce na rekonstrukci tramvajové trati v obracišti na náměstí Milady Horákové v Plzni. Místo tramvají musely vyjet autobusy.

foto-qap-cz (4)
foto-qap-cz (4)foto-qap-cz (1)foto-qap-cz (3)foto-qap-cz (2)foto-qap-cz (5)foto-qap-cz (7)foto-qap-cz (9)foto-qap-cz (10)foto-qap-cz (12)foto-qap-cz (11)foto-qap-cz (14)foto-qap-cz (13)foto-qap-cz (15)

Práce na konečné tramvají číslo 1 v Plzni na Slovanech odstartovaly už před několika dny. Naplno se ale rozjely až v sobotu, kdy spustily také výluku.

Kvůli poměrně rozsáhlé opravě musely už ráno vyjet místo tramvají v úseku mezi náměstím Milady Horákové a Mikulášským náměstím autobusy. Podle plánů by měla výluka skončit ve večerních hodinách. A to i přes to, že práce budou pokračovat.

Opravy se dotkly také zastávek nočních autobusů. Ty už se musely v průběhu týdne posunout a na novém stanovišti budou ještě v příštím týdnu. "Vzhledem ke stavebním pracím v těsné blízkosti zastávky linek č N2 a N5 "Slovany" (směr Světovar) bude tato zastávka přesunuta do cca 14. 4. 2017 pro linky N2 a N5 do autobusové zastávky linky č. 30 "Slovany"," upozorňují PMDP.

Ještě během víkendu se chystají další změny v provozu tramvají. Tentokrát budou spojené už s očekávaným zahájením prací na rekonstrukci mostu Generála Pattona. První výluka přijde v neděli 9. dubna, kdy budou tramvaje linky číslo 1 jezdit od 18 hodin až do ukončení provozu jen mezi Slovany a hlavní poštou a zpět. Tramvaje číslo 4 pak obslouží jen úsek Bory - sady  Pětatřicátníků.

Od pondělí už začne platit dlouhodobé omezení na tratích v souvislosti s opravami mostu Generála Pattona. Více se dočtete zde.

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24