QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Silnice bez smrtelných nehod! Čtvrtek bude ve znamení preventivní akce

21.09.2017 6:59

Policie se připojuje k preventivní kampani Edward, která má snížit počty mrtvých na silnicích napříč Evropou. Jen v Plzeňském kraji zemřely letos na silnicích už desítky lidí.

Plešnice (7)

Každý den zemře na silnicích v Evropě průměrně sedmdesát lidí. Celoevropská preventivní akce Edward, ke které se připojuje také Policie České republiky, má za cíl krutou realitu alespoň zmírnit. Den bez smrtelných obětí na evropských silnicích připadá na 21. září.

"Dne 21. září 2017 se Policie České republiky zapojí v rámci organizace TISPOL do celoevropské preventivní akce s názvem EDWARD. Cílem akce je učinit alespoň jeden den v roce na evropských silnicích bez ztrát na lidských životech," informoval mluvčí policejního prezídia Petr Habenicht.

Tragickou bilanci mají od začátku letošního roku také nehody v Plzeňském kraji. Jen do konce července zemřelo při víc jak dvou tisícovkách nehod 34 osob, 45 osob utrpělo těžká a 1 008 osob lehká zranění. U řady z nich přitom sehrál roli alkohol. Kvůli děsivé bilanci policie v kraji také spustila mimořádnou kampaň "Piješ. Řídíš. Zabíjíš.", více se dočtete zde.

K aktuální preventivní akci Edward se může připojit také široká veřejnost. "Stačí jen učinit slib a 21. září udělat vše proto, aby byl naplněn náš společný záměr. Tedy, aby na našich silnicích nezemřel jediný člověk," upozorňuje Petr Habenicht.

"Za Krajské ředitelství policie Plzeňského kraje bychom zároveň chtěli apelovat na všechny řidiče, aby se ohleduplně a pozorně chovali při řízení vozidla nejen v tento den, ale i v průběhu celého roku," dodává mluvčí krajského policejního ředitelství Pavla Burešová.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24