QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Silnice ovládli opilí řidiči! Policie je odhalila u nehod i při kontrolách

20.02.2018 7:01

Silnice v Plzeňském kraji se v posledních dnech doslova hemžily opilými řidiči. Policie je odhalila při speciální akci, další pak mimo ně. A nechyběly ani nehody...

ilustrační foto_QAP foto (21)

Alkohol sice za volant nepatří, nicméně v uplynulých dnech to na silnicích v regionu vypadalo přesně opačně. Dopravní policisté řešili doslova sérii případů, kdy šoféři usedli za volant právě pod vlivem alkoholu.

Ten stál přitom i za několika nehodami. Už v sobotu bourala opilá žena v plzeňském Božkově, kde narazila s autem do sloupu. O nehodě QAP.CZ informoval, více se dočtete zde. V neděli řešili podobnou nehodu policisté ve Štěnovicích na Plzeňsku, kde pro změnu opilý řidič narazil do středového ostrůvku a následně i do značky. Z místa chtěl navíc ujet. "V důsledku poškození vozidla však byl nucen po 300 metrech jízdu ukončit. Policejní hlídka provedla po příjezdu na místo u řidiče dechovou zkoušku s pozitivním výsledkem 2,35 promile alkoholu v dechu. Řidič cestoval ve vozidle sám, kdy při dopravní nehodě nedošlo ke zranění žádných osob, ale pouze k hmotné škodě na majetku ve výši přesahující 30 000 korun," říká mluvčí policie Markéta Fialová. 

V Plzni načapali policisté mimo jiné i 39letého řidiče na Nepomucké, který nadýchal skoro 1 a půl promile. Ještě víc ukázal přístroj na měření hladiny alkoholu policistům v Boru na Tachovsku, kde 53letý muž nadýchal skoro dvě promile a podobně na tom byl i řidič v obci Vránov na Domažlicku.

Hned dvakrát museli požití alkoholu řešit policisté se šoféry na Klatovsku. Tam se navíc krom toho rozjela i speciální dopravně bezpečnostní akce zaměřená na dechové zkoušky u řidičů. A také v rámci těchto kontrol došlo k podobným odhalením. "V průběhu akce byli  zjištěni dva řidiči pod vlivem alkoholu," potvrdila mluvčí policie Dana Ladmanová.

Aby toho nebylo málo, kromě opilých řidičů, skončilo v síti i několik lidí, kteří se s autem vřítili na silnice pod vlivem drog. 

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24