QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Smrt cyklisty na cyklostezce na Domažlicku šetří kriminálka!

06.08.2018 9:23

Smrtí skončila nehoda cyklisty na jedné z cyklostezek na Domažlicku. Případem se zabývá kriminálka a byla nařízená i soudní pitva. Čtěte podrobnosti!

6

K nehodě cyklisty došlo o uplynulém víkendu na cyklostezce mezi zaniklou obcí Bystřice ve směru jízdy od obce Česká Kubice. Bohužel měla fatální následky.

"Cyklista, cizinec ve věku 73 let, na svém elektrokole tovární značky Mountain Bulls pravděpodobně nezvládl řízení, upadl na vozovku a způsobil si poranění hlavy. Na místo byla přivolána zdravotnická záchranná služba, kdy bylo prováděno oživování. Přes veškerou snahu muž svému zranění podlehl a byla konstatována smrt," říká k nehodě mluvčí policie Dagmar Brožová.

Tragickou událostí se policie dál zabývá a je nařízená pitva. "Lékařka provedenou prohlídkou těla nezjistila na těle stopy svědčící o zavinění nebo spoluúčasti jiné osoby na smrti zemřelého. Případ si převzali domažličtí kriminalisté, kteří nařídili soudní pitvu zemřelého. Ta by měla objasnit faktickou příčinu smrti," dodává policejní mluvčí.

Vážných nehod cyklistů v průběhu letní sezóny tradičně přibývá. V mnoha případech je na vině také alkohol. Ten stál i za nehodou cyklisty u Trhanova na Domažlicku před několika dny. Podrobnosti se dočtete v článku zde.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24