QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Šumavu znovu zasáhla obleva, Špičák zrušil večerní lyžování

09.02.2016 15:49

Aktuální zprávy ze Šumavy nejsou opět pro lyžaře příznivé. Obleva znovu zasáhla, na některých místech Šumavy prší. Špičák zrušil v úterý 9. února večerní lyžování.

Ski Bike Špičák 9_1_2016 (1)

"Obleva, která v posledních dnech zasáhla Špičák, byla důvodem, proč bylo uzavřeno několik sjezdovek. Zhoršené sněhové podmínky jsou i důvodem, proč od úterý 9.2,. je večerní lyžování na sjezdovce Spodní Šance zrušeno," informují provozovatelé největšího lyžařského areálu v našem regionu. Jak jsou aktuálně otevřené sjezdovky na Špičáku najdete zde.

Ke konci týdne má podle předpovědi na hory dorazit ochlazení a také sněžení. Provozovatelé vleků tak znovu čekají na změnu podmínek, aby mohli zasněžovat. Zítřejší počasí ale podle meteorologů situaci ještě nevylepší. Přijde sice očekávané ochlazení, pořád ale předpovědi mluví o dešti. 

Počasí je poslední dobou jako na houpačce. Minulý týden nejprve také zasáhla Šumavu velká obleva, poté se podmínky značně vylepšily po celodenní čtvrteční nadílce. Jak vypadal Špičák minulý pátek se můžete podívat zde.

ilustrační foto

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24