QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Tragických nehod kvůli alkoholu přibývá! Policie ukázala drsné VIDEO

08.07.2017 8:11

U víc jak stovky nehod v Plzeňském kraji od začátku roku sehrál roli alkohol. V několika případech šlo i o tragické bouračky. Policie nyní přišla s videem podle skutečného případu.

Video PČR 2

Poslední týdny byly na silnicích v Plzeňském kraji ve znamení mimořádně tragických událostí. Jen během června zemřelo při nehodách 11 lidí. Nechyběl u toho ani alkohol.

Jednou z nejvážnějších nehod byla havárie osobního auta plného mladých lidí na Jateční v Plzni 27. června. Při ní zemřel 22letý mladík a další lidé byli zraněni. Řidič nadýchal skoro tři promile, podrobnosti k nehodě čtěte v článku zde.

Děsivá je i bilance nehod, ke kterým došlo v kraji od začátku letošního roku do konce května. "Na území Plzeňského kraje se stalo celkem 1 396 dopravních nehod, při kterých zemřelo 17 osob, 24 osob utrpělo těžká a 634 lehká zranění. Alkohol sehrál svou roli celkem v 114 případech. Z hlediska srovnání tohoto období s rokem 2016 došlo v letošním roce u všech výše uvedených ukazatelů k navýšení, kromě počtu těžce zraněných. Počet dopravních nehod stoupl o 124 událostí, smrtelně zraněných bylo o 3 více, lehce zraněných o 6 více a alkohol byl navýšen o 7 případů," říká mluvčí policie Pavla Burešová.

Policie České republiky teď zveřejnila preventivní video, natočené podle skutečného případu. Ukázat má nejen na tragické následky alkoholu za volantem z hlediska usmrcení člověka, ale na další aspekty. Zejména na zmaření mnoha dalších životů pozůstalých a ostatních lidí, kterých se tragédie jakkoliv dotkne....

 

Video: Policie ČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24