QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Při havárii auta v Plzni na Jateční zemřel mladý muž. Řidič byl opilý

27.06.2017 6:32     27.06.2017 6:46

Černá bilance nehod na silnicích v regionu pokračuje. V úterý v časných ranních hodinách zemřel při havárii auta na Jateční v Plzni další člověk.

DSC_4203

K nehodě došlo před druhou hodinou ráno u křižovatky Jateční s Těšínskou ulicí. Osobní auto tam nabouralo do stromu. Na místo musely všechny složky integrovaného záchranného systému.

Jednoho z cestujících ve vozidle už se bohužel zachránit nepodařilo. "Na místě zemřel muž narozený v roce 1995. Na emergency FN Plzeň jsme převáželi muže ročník 1997 a na chirurgickou ambulanci muže ročník 1991," řekl k následkům nehody mluvčí záchranky Martin Brejcha.

Podle informací policie byl řidič pod vlivem alkoholu. "Ve voze s řidičem cestovali dva muži a jedna žena. 22letý spolujezdec, který v době kolize seděl na předním sedadle spolujezdce, utrpěl zranění, kterým na místě podlehl. Další dva pasažéři byli převezeni záchranáři s lehkými zraněními do plzeňské nemocnice. Řidič vyvázl bez poškození zdraví. Se šoférem byla bezprostředně po události provedena orientační dechová zkouška ke zjištění, zda řídil pod vlivem alkoholu či nikoli. Test byl pozitivní," říká k nehodě mluvčí policie Hana Štefflová.

Na místo nehody dorazil mimo jiné i soudní znalec z oboru dopravy. Veškeré okolnosti nehody policie dál šetří.

Bilance nehod na silnicích v Plzeňském kraji je v posledních dnech opravdu tragická. K nehodě se smrtelnými následky došlo i v pondělí odpoledne na hlavním tahu u Horní Lukavice. Tam zemřela řidička osobního auta po čelním střetu s nákladním autem (více zde). Tragická nehoda se odehrála také v noci z pátku na sobotu na jižním Plzeňsku, další informace se dočtete v článku zde.

V minulém týdnu pak zemřel motorkář při střetu s osobním autem na sjezdu z Rokycanské na Červený Hrádek u Plzně. Jen týden před tím pak utrpěla smrtelná zranění chodkyně, kterou srazilo popelářské auto v Plzni.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24