U nádraží v Plzni začalo bourání severního mostu- FOTO A VIDEO!

14.04.2017 15:21

Demontáž ocelové konstrukce severního mostu u hlavního vlakového nádraží v Plzni začala v pátek 14. dubna. V noci bylo vypnuto trakční vedení tramvaje a ráno přijel na místo jeřáb.

bourani severního mostu u nadrazi foto Nemecek (3)
bourani severního mostu u nadrazi foto Nemecek (2)bourani severního mostu u nadrazi foto Nemecek (1)bourani severního mostu u nadrazi foto Nemecek (3)bourani severního mostu u nadrazi foto Nemecek (4)bourani severního mostu u nadrazi foto Nemecek (5)bourani severního mostu u nadrazi foto Nemecek (6)bourani severního mostu u nadrazi foto Nemecek (7)bourani severního mostu u nadrazi foto Nemecek (8)bourani severního mostu u nadrazi foto Nemecek (9)bourani severního mostu u nadrazi foto Nemecek (10)bourani severního mostu u nadrazi foto Nemecek (11)bourani severního mostu u nadrazi foto Nemecek (12)

Přestavba železničního uzlu Plzeň byla zahájena už v roce 2011. Kompletní dokončení díla, ojedinělého i celkovou výší investice přesahující šest miliard korun, je naplánována do roku 2022.  

V rámci této stavby nyní došlo na bourání severního mostu u hlavního nádraží v Plzni. Od pátečního rána se demontuje ocelová konstrukce. Po uvolnění a snesení prvního dílu, přijde na řadu díl II, III a IV. Tyto práce jsou rozplánovány na následující dny až do 22. dubna. 23. dubna by pak měly začít práce na obnově trakčního vedení tramvají.

Do 24. dubna je naplánována výluka tramvají. Více zde.

foto a video: Pavel Němeček

 

 

 

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24