QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Vážná nehoda uzavřela dálnici D5. Záchranka převážela tři zraněné - FOTKY

14.07.2017 8:17     14.07.2017 10:34

V noci na pátek uzavřela dálnici D5 u Nýřan hromadná nehoda, u které musely zasahovat všechny složky IZS. Záchranka nakonec přepravila několik zraněných.

10
101234567891112

K vážné hromadné nehodě došlo na dálnici D5 u Nýřan směrem na Plzeň. Na místo vyjely všechny složky integrovaného záchranného systému.

Na místě musela zasahovat i záchranka. "Jednu ženu jsme přepravovali na urgentní příjem Fakultní nemocnice Plzeň. Do nemocnice jsme převáželi ještě dva muže, jednoho na chirurgickou ambulanci a druhého na úrazovou," řekl k zásahu u nehody mluvčí záchranky Martin Brejcha.

Na místo vyslalo operační středisko hasičů hned několik jednotek. Konkrétně došlo ke střetu dvou dodávek, čtyř osobních aut a dvounápravového přívěsu na přepravu osobních vozidel. Komplikované odstraňování následků tak uzavřelo celou dálnici.

"Z jedné havarované dodávky hasiči vyprostili bez použití vyprošťovacího zařízení zraněnou osobu. Poskytli jí první pomoc a pečovali o ni do příjezdu ZZS. Po její stabilizaci zraněnou osobu pomohli transportovat do sanitky. U všech vozidel hasiči provedli protipožární opatření a zlikvidovali pomocí sorbentu uniklé provozní kapaliny," říká k zásahu mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

Vážná nehoda se na dálnici odehrála i v pátek ráno, kdy na sjezdu 89 u Sulkova havaroval motorkář. Také tam museli vyjet záchranáři.

Vážných nehod v poslední době přibývá. Ve čtvrtek se navíc odehrála další tragická nehoda. Tentokrát na hlavním tahu na Karlovy Vary na křižovatce na Štipoklasy, podrobnosti se dočtete zde.

FOTO: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24