QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Perná silvestrovská noc záchranářů, řešili celkem 50 událostí

01.01.2023 9:00     01.01.2023 12:21

Na příchod roku 2023 a oslavy se připravila i záchranná služba a posílila noční směnu nejen na operačním středisku, které každoročně zažívá velký nápor. Záchranáři v Plzeňském kraji vyjížděli o silvestrovské noci k padesátce nejrůznějších událostí.

4

Jak uvedla mluvčí záchranné služby byla posílena také výjezdová skupina oblasti Plzeň město o jednu výjezdovou skupinu.

"Záchranáři v Plzeňském kraji řešili od půlnoci do sedmé hodiny ranní celkem 50 událostí. Ve většině případů šlo o úrazy, pády spojené s požitím alkoholu a zdravotní komplikace u chronických diagnóz," uvedla mluvčí záchranné služby Mária Svobodová.

Ani letos nebyla silvestrovská noc bez rvaček. "K rvačkám a potyčkám spojeným s požitím alkoholu záchranáři spolu s policií vyjížděli celkem šestkát. Ani v jednom případě nedošlo k těžkému zranění. Záchranáři asistovali u dvou požáru HZS, události bez zranění osob," dodala Mária Svobodová.

Také hasiči měli pernou noc. Vyjížděli k požárům po celím regionu. Psali jsme ZDE.

"Během silvestrovské noci jsme přijali několik oznámení týkajících se zejména rušení nočního klidu a potyček osob. K závažnému narušení veřejného pořádku nedošlo, ani neevidujeme žádnou mimořádnou událost oproti ostatním oslavám," doplnila mluvčí policie Barbora Šmaterová.

ilustrační foto

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT