Hasiči vyjížděli v noci k požárům v rodinných domech i kontejnerů od pyrotechniky

01.01.2023 0:32     01.01.2023 8:38

Oslavy příchodu nového roku s sebou nesou hlavně zvýšené riziko požárů. Hasiči v Plzeňském kraji vyjížděli k požárům po celém regionu.

pozar
pozarpozar1pozar clmelínypozar cmelíny 4

Ještě před půlnocí hasiči vyjeli k požáru domu v Nerudově ulici v Plzni. "Důvodem požáru bylo spálené maso v troubě," uvedl mluvčí hasičů Petr Poncar.

Od půlnoci jsou hlavním důvodem zásahů požáry od pyrotechniky. "Ve třech případech se jednalo o požár tújí, jinak řešíme hlavně požáry krabic od pyrotechniky," doplnil Poncar.

Do obce Volšovy u Sušice vyjely všechny složky IZS. Důvodem je opět požár v rodinném domě. "Do obce vyjely tři jednotky požární ochrany, na místě jsou i zraněné osoby," vyplývá z hlášení hasičů.

"Po půl jedné jsme zasahovali ve Volšovech u požáru pračky v rodinném domě. Příčinou byla technická závada. Jedna osoba se nadýchala zplodin hoření. Škoda je 400 tisíc korun," doplnil podrobnosti Petr Poncar.

Po půlnoci vyjížděli hasiči k několika požárům kontejnerů a odpadu. Hořelo například v Plzni Hálkově, Guldenerově nebo Husově ulici, Vejprnicích, ve Švihově a Přešticích.

Kolem půl druhé hořelo v obci Čmelíny. Podle mluvčího hasičů se jednalo o požár komínu a přilehlé podkrovní místnosti v rodinném domě. "Škoda je 250 tisíc korun, příčinou byla nevhodná konstrukce komínu. Požár je bez zranění," uvedl Petr Poncar, mluvčí HZSPK.

 

Foto: HZS Plzeňského kraje

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24