QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

29.04.2024 15:38

Plzeňský festival vína nalákal davy lidí - FOTKY

Stánky s tím nejlepším vínem z Moravy a Čech, široká nabídka street foodu, pěkné počasí, živá muzika a skvělá atmosféra. Tak to vypadalo v pátek a v sobotu v centru Plzně. Podívejte se na FOTKY!

Miminko po utajeném porodu zemřelo. Žena je obviněná z vraždy

15.08.2017 12:12     15.08.2017 12:28

Teprve 20letá žena, která v neděli porodila v bytě na Doubravce v Plzni miminko a následně ho schovala do koše, čelí obvinění z vraždy. Holčička ještě v noci zemřela.

Soud rozhoduje o vazbě obviněného z kyselinového útoku_QAP_foto (2)

Případ utajeného porodu na Doubravce, ke kterému v neděli vyjížděla záchranka a následně i policie, má tragickou dohru. Holčička po několika hodinách, kdy ji policisté našli v prádelním koši v bytě, zemřela. Na těle měla četná zranění.

"Policisté okamžitě novorozenci po nalezení poskytli první pomoc a přivolali lékaře, kteří jej převezli do fakultní nemocnice. Dítě mělo závažná poranění hlavy a těla. Narozená holčička bohužel, i přes veškerou péči lékařů, ještě tu noc svým zraněním podlehla," potvrdila mluvčí policie Martina Korandová.

Podle dosavadních výsledků vyšetřování mladá žena způsobila miminku závažná zranění hned po porodu. "Mladá žena své těhotenství před všemi tajila, a protože věděla, že dítě nechce, rozhodla se pro domácí porod. Novorozenec byl dle lékařů klinicky donošený. Chvíli po porodu způsobila dítěti rozsáhlá zranění a schovala ho do prádelního koše. Nechtěla, aby někdo věděl, že rodila. Vyrušili ji známí, kteří vešli do bytu, a když viděli, že žena krvácí, zavolali lékaře, protože měli obavy o její život a vůbec nevěděli, co se děje," popisuje průběh tragédie policejní mluvčí.

Žena je v současné době v policejní cele a čelí obvinění z vraždy. Hrozí jí i výjimečný trest. Soud bude ještě rozhodovat o uvalení vazby.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte_copy