Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Muž se nudil v práci. Nedopatřením podpálil sklad a způsobil škodu za 60 milionů

08.02.2023 8:19

V Plzni na Rokycanské došlo 31. prosince 2021 k požáru velkoskladu. Muži, který nedopatřením zapálil celý sklad, hrozí až patnáct let za mřížemi.

rokycanska 6
pozar1rokacynska2rokycanska 6rokycanskarokycanska4rokycansak1pozarpozar3pozar4

Celkem 60 milionová škoda byla způsobena nedbalostí zaměstnance skladu. „Obviněný dne 31. prosince 2021 krátce po třinácté hodině ve skladu u regálu se zapalovači, tabákem, uhlíky do vodních dýmek a náplněmi do plynových a benzinových zapalovačů zkoušel z nudy funkčnost zapalovače a zapaloval papírovou krabici od uskladněného zboží. Zapaloval krabici v prostorech, kde platí přísný zákaz kouření a používání otevřeného ohně a kde žádné předměty nesmějí být vystaveny sálavému teplu,“ popsala Dagmar Brožová, mluvčí policie.

Muž se lekl přicházejícího nadřízeného a hořící krabici nedbale uhasil. „Přitom byl spolupracovníkem varován o příchodu nadřízeného, a tak rukou umačkal žhnoucí krabici a z místa odběhl. Zpátky se na místo již nevrátil, neboť z důvodu Silvestra byla pracovní směna předčasně ukončena a všichni zaměstnanci sklad opustili. Žhnoucí krabici však neumačkal dostatečně, došlo k vznícení krabice a k požáru, který se postupně rozšířil. Požár poškodil objekt skladu a uskladněné zboží,“ popsala sled událostí mluvčí policie.

Případu se od posledního dne roku 2021 věnovali krajští kriminalisté. „Na místě požáru bylo provedeno opakované ohledání místa činu s využitím služebního psa – specialisty na detekci hořlavých látek, byla pořízena fotodokumentace, zajištěny kriminalistické stopy, které byly podrobeny dalšímu zkoumání. Kriminalisté spolupracovali s vyšetřovateli Hasičského záchranného sboru České republiky a se specialisty Technického ústavu požární ochrany. Kriminalisté došli k závěru a zahájili trestní stíhání sedmatřicetiletého zaměstnance skladu, kterého obvinili ze spáchání zločinu obecné ohrožení,“ uvedla Dagmar Brožová, mluvčí policie.

„Svým jednáním způsobil obviněný škodu velkého rozsahu, a tak mu hrozí trest odnětí svobody na osm až patnáct let,“ dodala mluvčí.

Foto HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte